ACB

L’ACB, igual que en futbol, té de mirall la Bundesliga

ACB. A Alemanya ja han jugat les dues primeres jornades de la final a deu de Munic, amb el Ratiopharm Ulm de Lakovic i l’Alba Berlín d’Aíto com a líders

Tècnics sense mascaretes, cosa que el protocol de l’ACB ara mateix prohibeix. Premsa a les graderies. Cosa que ara mateix l’ACB no permet. La taula d’anotadors protegida amb vidres de metacrilat. Plantilles amb GPS al canell per controlar. Molts jugadors amb molèsties físiques per manca de rodatge... Així és el bàsquet a Alemanya, que ja fa quatre dies que està en marxa a Munic. Si la lliga de futbol ha estat observant de reüll la Bundesliga alemanya per aprendre com posar en marxa la competició, en bàsquet es repeteix la història. A la lliga alemanya, en lloc de fer una final a dotze com a l’ACB, hi fan una final a deu amb dos grups de cinc equips cadascun que juguen entre si amb tota la competició concentrada a l’Audi Dome, on juga el Bayern de Munic. Una altra diferència respecte a l’ACB és que allà els quatre primers de cada grup s’enfrontaran per encreuament als quarts de final, i aquí només jugaran les semifinals a un sol partit els dos primers de cada grup.

A la Bundesliga de futbol viatgen, però en el bàsquet els deu equips estan en el mateix hotel a Munic, juntament amb els àrbitres i personal de la competició, amb estrictes restriccions dins la instal·lació. Abans de la competició, tests a tots, polsera de GPS amb la qual controlen tots els moviments perquè en cas que hi hagi un positiu puguin saber on era, amb qui era i quant de temps. Les plantilles han de passar cada tres dies el test per saber que ningú s’ha infectat. Els equips que han de jugar a la tarda poden entrenar-se a l’Audi Dome al matí i els altres s’entrenen al campus que té el Bayern. De moment les dues grans sorpreses són el Ratiopharm Ulm –que dirigeix l’ex-Barça Lakovic, extècnic ajudant a la Penya–, invicte després de superar l’amfitrió. L’altre líder invicte és l’Alba Berlín d’Aíto.

Demà, cap a València

Tot i que la final a dotze de l’ACB no comença fins dimecres de la setmana vinent, les plantilles han d’estar demà ja concentrades als hotels.

Renovacions: Ennis, Rousselle i Thompkins

El Madrid ha lligat dos anys més Thompkins, el Saragossa ha renovat un any més Dylan Ennis i el Bilbao també un any més Rousselle. El Múrcia ha fitxat dos jugadors de cop, Strawberry i Frankamp, mentre que Whittington no continuarà al Betis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)