FEB

Carles Marco és el tècnic del CB Girona per jugar a LEB Or

Bàsquet. La vinculació amb el prestigiós entrenador i exjugador badaloní procedent del Palència és per a les dues temporades vinents, prorrogable a una altra

El CB Girona va oficialitzar ahir que Carles Marco i Viñas (Badalona, 1974) serà el màxim responsable tècnic de l’equip sènior en la seva primera temporada a la LEB Or, el nou i apassionant repte del club. La vinculació amb l’entrenador català és per a les dues temporades vinents, prorrogable a una altra. Marco substitueix el tècnic de l’ascens, Àlex Formento, que era al club des de la seva fundació, el 2014.

L’itinerari de Marco a les banquetes es va iniciar al Bàsquet Manresa, on va desenvolupar tasques de tècnic assistent en la lliga ACB des del 2011 fins al 2015. Després, a l’Oviedo Club Baloncesto, ja en la LEB Or, va iniciar el seu recorregut com a primer entrenador; tres temporades al club asturià (2015-2018), amb títol de copa el 2017 inclòs i conduint l’equip sempre al play-off d’ascens. Des del gener del 2019 fins a la interrupció de la darrera temporada, ha estat a la banqueta del Palencia Baloncesto. El seu balanç aquest curs és de 15-9. L’equip era el cinquè classificat quan la competició es va cancel·lar per culpa de la pandèmia. Sigui com vulgui, l’arribada de Marco ha estat la primera operació del nou director esportiu, Jordi Plà i Comas, després de la marxa de Formento.

Pel que fa a l’estil, el badaloní és un entrenador que aposta per la rapidesa i les possessions curtes, pel ritme. La seva aposta es basa en un llibre d’estil agressiu que intimidi el rival i no el deixi respirar mai tranquil. El tir de 3 és un altre dels arguments bàsics del seu catàleg. El fet de tenir experiència en la LEB Or, a banda del seu prestigi com a entrenador, és un dels arguments que han pesat en la seva contractació per part del club que presideix Marc Gasol. El badaloní també va afegir a la seva formació una experiència a l’equip tècnic dels Spurs en la lliga d’estiu de Las Vegas (2017).

Un base reconegut

Com a jugador, Carles Marco es va formar al Sant Josep de Badalona, club vinculat a la Penya, i va debutar com a professional el 1996 al Gijón a la LEB. Abans de fer el salt al primer equip del Joventut, es va foguejar quatre temporades al Valladolid. A la Penya es va consagrar com un dels millors bases de l’ACB. Per això, va ser convocat per al mundial del 2002 i per a l’Eurobàsquet del 2003. També ha viscut el bàsquet com a comentarista de diversos mitjans.

Carta emotiva de comiat al Palència

El ritual de desvinculació del Palencia Baloncesto i oficialització per part del Girona va seguir una cronologia escrupolosa i de sentit comú. El club castellà va anunciar la marxa a través de les xarxes socials i Marco es va acomiadar dels aficionats en una carta d’agraïment per “aquests anys magnífics en què he pogut formar part de la vostra vida”. El badaloní dona les gràcies als directius “Gonzalo, Fernando i Raúl” per haver-li donat l’oportunitat i pel suport rebut: “Sou magnífics, no perdeu la vostra essència i el vostre amor pel bàsquet.” També cita, un per un, els seus companys en el cos tècnic i fa referència als jugadors, en general, a més d’agrair a l’afició el seu suport: “El projecte i la ciutat seguiran estant al nivell de bàsquet que us mereixeu.”

Un cop establert el protocol de comiat, el CB Girona va fer l’anunci a través del seu compte de Twitter: “Carles Marco, nou entrenador del CB Girona. Benvingut Carles!”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)