Eurocopa

L’Uni Girona no jugarà els quarts de final de l’Eurocup

Bàsquet.La FIBA cancel·la definitivament les competicions europees femenines sense campió. L’equip gironí havia d’enfrontar-se al Venècia

El Consell de la FIBA va acordar dilluns en una reunió telemàtica cancel·lar les dues competicions europees femenines que inicialment es van suspendre el març. Tant l’Eurolliga com l’Eurocup 2019/20 no es reprendran i no hi haurà campions. Tots els clubs que eren a la fase de quarts rebran els punts de rànquing corresponents per haver assolit aquesta eliminatòria, segons marca el reglament. L’Uni Girona, que se’n beneficiarà, s’havia classificat per jugar els quarts de final de l’Eurocup –el seu rival era el Reyer Venècia, inicialment els dies 12 i 19 de març– perquè havia ocupat la sisena posició del grup B de l’Eurolliga 2019/20. Les altres eliminatòries eren Castors Braine-València, Carolo-Landes i Dinamo de Kursk-Avenida. La FIBA es va plantejar la disputa d’una final a vuit per tancar el campionat. “La cancel·lació és una decisió que suposàvem perquè és molt complicat viatjar entre països i jugar a l’inici dels curs vinent coincidint amb l’inici de la lliga. En certa manera, ens deixa un camí una mica més tranquil per afrontar la temporada vinent en condicions”, analitza el president de l’Uni, Cayetano Pérez.

El focus d’interès se centra ara en les preparacions per a la temporada 2020/21 i en els plans d’acció alternatius previstos per aturar un possible rebrot. La nova temporada de competició de clubs 2020/21 començarà, tal com es va programar, entre el setembre i l’octubre amb espectadors o sense, sempre segons les legislacions locals.

En el cas que no es pogués començar alguna de les competicions, s’ajornaria automàticament fins al gener de 2021, amb un sistema més reduït. En el supòsit que s’hagués d’interrompre una competició iniciada al setembre a causa d’un nou brot, tres quarts del mateix. Es respectarien els partits ja disputats i es proposaria un nou sistema reduït per finalitzar-la. Les dates del sorteig de la nova temporada s’han establert provisionalment per al 17 i el 18 d’agost.

BENEFICI

L’Uni obté els punts de rànquing per haver accedit als quarts de final

CAYETANO PÉREZ

“Ho suposàvem per la dificultat de viatjar. L’inici de curs serà més tranquil”
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)