FEB

Júlia Soler fa el gran salt

Bàsquet. L’Uni puja al primer equip l’alera banyolina, que amb només 18 anys ha tingut un prometedor debut com a sènior amb el GEiEG a la Lliga Femenina 2

La banyolina Júlia Soler (1,81, 2001) farà el salt al primer equip de l’Uni després d’una temporada de formació al GEiEG, a l’equip de Lliga Femenina 2. L’alera, amb només 18 anys, ha demostrat el seu talent sota les ordres de Joan Pau Torralba (9,7 punts i 3,5 rebots) en el seu primer curs de sènior després de liderar l’equip júnior, que es va quedar a les portes d’aixecar el títol estatal. Soler, a més, va començar la temporada assolint l’or en l’europeu sub-18 de 3x3 amb dues companyes seves al GEiEG, Laura Méndez –que ha fitxat pel Bembibre– i Laia Moya, que probablement combinarà la presència en el segon equip amb els entrenaments en el primer.

L’Uni havia rebut propostes perquè Soler jugués cedida en algun equip capdavanter de la Lliga Femenina 2 i fins i tot en equips de Lliga Femenina. Segons el director esportiu, Pere Puig, l’última paraula era de la mateixa jugadora: “Parlant amb ella hem vist que potser el millor per seguir la seva evolució és que jugui a Girona.” “Estem contents i esperem que pugui tenir continuïtat com en els casos d’Eva Bou, Marta Xargay o Èlia Ros”, assenyala Puig, que admet que per al club és un orgull disposar d’una jugadora del planter al primer equip al costat de grans figures com Laia Palau, Chelsea Gray o Sonja Vasic.

Soler, internacional també en les categories de formació, va debutar amb el primer equip de l’Uni en la final de la lliga catalana al setembre. A la Lliga Femenina es va estrenar contra el Nissan Al-Qázeres i també va tenir l’oportunitat de debutar a l’Eurolliga en el partit contra el Famila Schio a Fontajau. “És una jugadora forjada a casa durant molts anys i molts entrenadors han treballat amb ella”, subratlla Puig, que entre renovacions i fitxatges ja ha configurat una plantilla de deu jugadores en què només es troba a faltar una pivot que pugui acompanyar Julia Reisingerova en la posició de 5. L’altra qüestió que hi ha pendent és la confirmació d’Èric Surís com a entrenador per cinquena temporada seguida.

Un repte

“Sé que és una aposta arriscada però tinc ganes de treballar i que surti bé”, explica Soler als mitjans del club després de la confirmació del seu fitxatge. “És un gran premi per a mi. Entrar cent per cent en la dinàmica del primer equip em permetrà aprendre molt, encara que només sigui veure com treballen totes les jugadores i l’equip tècnic”, hi afegeix la jugadora, que compartirà posició amb Vasic i Helena Oma.

ELS VESTIDORS

Per a nosaltres és un orgull poder anunciar que la Júlia pujarà al primer equip, entre tots hem decidit que és la millor solució
Bases
Laia Palau 1979, 1,78 m
Chelsea Gray 1992, 1,80 m
Escortes
Frida Eldebrink 1988, 1,75 m
Paola Ferrari 1985, 1,78 m
Aleres
Sonja Vasic 1989, 1,89 m
Helena Oma 1996, 1,80 m
Júlia Soler 2001, 1,81 m
Pivots
María Araújo 1997, 1,85 m
Adaora Elonu 1990, 1,85 m
Julia Reisingerova 1998, 1,96 m
És una jugadora forjada a casa durant molts anys i molts entrenadors han treballat amb ella
Pere Puig
director esportiu de l’UNI
Sé que és una aposta arriscada, però també és un premi entrar en aquesta dinàmica
Júlia Soler
jugadora de l’Uni
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)