FEB

Surís i l’Uni es donen la mà

Lliga Femenina. L’entrenador dirigirà l’equip per cinquena temporada consecutiva després de llargues negociacions amb el club i una anàlisi exhaustiva de tota la temporada

Èric Surís tornarà a ser, per cinquena temporada seguida, el primer entrenador de l’Uni a la Lliga Femenina. El club ho va fer oficial ahir mateix, després d’una llarga negociació que va començar just quan la federació espanyola va cancel·lar la Lliga Femenina. El tècnic gironí va arribar al club la temporada 2016/17 procedent del CB Salt, on dues temporades enrere havia assolit l’ascens de l’equip a la lliga EBA.

Surís ha tingut una trajectòria ascendent en un equip que ha mirat de discutir permanentment i amb un pressupost inferior l’estatus del Perfumerías Avenida a la Lliga Femenina. En les seves dues primeres campanyes al bàsquet femení d’elit l’entrenador va plantar-se a quatre finals: dues en la copa i dues en la Lliga Femenina. Finalment, la temporada 2018/19 va alçar el títol de la lliga espanyola i també el de la lliga catalana, a banda d’arribar un altre cop a la final de la copa i a les semifinals de l’Eurocopa, un èxit sense precedents en el bàsquet femení català. Surís també manté vigent el rècord del club de 17 victòries consecutives en la lliga regular i la temporada passada va conquerir la supercopa i la seva tercera lliga catalana.

La temporada passada, no conclosa a causa de la Covid-19, es va aturar quan l’equip estava classificat en segona posició, a una victòria del líder, l’Avenida. Surís també havia classificat l’equip per als quarts de final de l’Eurocopa, una competició que finalment també s’ha cancel·lat.

“Amb aquesta renovació el club i el tècnic han escenificat un nou exemple del projecte continuista i sòlid que el club segueix madurant i consolidant pas a pas, tant en l’àmbit estatal com continental”, assenyala el comunicat de l’Spar Girona sobre l’acord de renovació.

El director esportiu, Pere Puig, també ha valorat en els mitjans del club la renovació del seu entrenador i ha admès que la negociació ha estat llarga: “Ha estat un procés dels darrers mesos. Les dues parts teníem clar des del principi que volíem treballar junts almenys un any més, però també teníem clar que hi havia bastants aspectes a polir; pensàvem les dues parts que la temporada passada no ens havia deixat un bon regust i pensàvem que hi havia coses a millorar. Plegats, parlant sense la competició en curs ho hem aconseguit. Han estat uns mesos de llargues converses i d’intentar arribar a conclusions que ens ajudessin a afrontar la temporada vinent. Per a nosaltres és una satisfacció comptar un any més amb l’Èric i poder afrontar aquesta temporada amb les millors expectatives possibles.”

LA XIFRA

5
títols
ha assolit Èric Surís a la banqueta de l’Uni: tres lligues catalanes, una Lliga Femenina i una supercopa.

PROTAGONISTA

N’hem parlat i hem arribat a conclusions que ens ajudaran a millorar el curs vinent
Pere Puig
director esportiu de l’Uni
A les dues parts la temporada passada no ens havia deixat un bon regust i pensàvem que hi havia coses a millorar
Patrocini

El Sant Adrià renuncia a la Lliga Femenina

El CB Sant Adrià renuncia a jugar la pròxima temporada en la Lliga Femenina després que el club no hagi trobat cap patrocinador a causa de la incertesa que genera encara la Covid-19, segons ha anunciat el president del club, José Aneas, en un comunicat. La federació espanyola va concedir la plaça a l’equip català, ja que era el líder del seu grup de la Lliga Femenina 2 quan es va suspendre la competició. El primer equip del club, doncs, continuarà una temporada més a la segona categoria del bàsquet estatal. La plaça podria ser per al Gran Canària.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)