FEB

Més equips, més aspirants i menys marge d’error

Bàsquet. L’Spar Girona disputarà la supercopa, amb semifinals i final, el cap de setmana de la Diada. Al ‘play-off’ de lliga, quarts i semifinals a doble partit

La comissió gestora de la FEB té enllestit el disseny de les competicions que organitza, marcades per l’augment del nombre d’equips en cadascuna de les categories per la manca de descensos l’últim curs. La Lliga Femenina recupera dos històrics com l’Estudiantes i el Gran Canària –ocupa la plaça assignada al Sant Adrià, que hi renuncia– i, amb més plantilles dissenyades per aspirar als títols, el primer ja tindrà quatre candidats i no dos com fins al curs passat, quan l’Uni alçava la seva segona supercopa, per segon cop a Fontajau i sempre després d’haver guanyat la lliga.

El Gernika i el València s’afegeixen als finalistes dels títols des del 2016 i la FEB es reserva el dret d’atorgar les seus de les fases finals sense rebre candidatures. Aquest primer trofeu s’entregarà el cap de setmana de la Diada i tot indica que serà a la Font de Sant Lluís.

Un altre conjunt que hi voldrà dir la seva serà aquest any el Casademont Saragossa, que està confeccionant una plantilla de nivell amb jugadores WNBA i internacionals com Laura Nicholls. O l’Araski, cinquè el curs passat i que s’està reforçant amb jugadores com Anna Cruz o Tamara Abalde.

La lliga començarà el cap de setmana següent de la supercopa i, acabada la primera volta (19 de desembre), els vuit millors primers aniran a la copa el primer cap de setmana de març. La fase regular s’acabarà el 3 d’abril –baixen els dos últims– i les primeres eliminatòries es jugaran les dues setmanes següents, a anada i tornada com en les competicions europees. La final, ja sí al millor de tres –quan l’Uni l’ha guanyat (2015 i 2019) sempre ho ha fet amb 0-2–, serà del 21 al 28 d’abril.

L’Spar Girona encara ha de fitxar una pivot que completi la rotació interior amb Julia Reisingerova i, en primer lloc, tindrà la lliga catalana femenina contra el Cadí la Seu. En deu participacions, ha guanyat vuit cops el títol.

Supercopa
12 i 13 de setembre 2020
Inici lliga regular
dissabte 19 de setembre 2020
Final primera volta
dissabte 19 de desembre 2020
Copa
del 4 al 7 de març 2021
Final lliga regular
dissabte 3 d’abril 2021
Quarts de final ‘play-off’
del 7 al 10 d’abril
Semifinal ‘play-off’
del 14 al 17 d’abril
Final ‘play-off’
del 21 al 28 d’abril (millor de 3)
Patrocini

El GEiEG Uni, la Bisbal i el Quart, en els grups

El conjunt grupista disputarà el segon curs a la Lliga Femenina 2, en un dels tres grups en què s’estructurarà la categoria. Hi ha 42 equips i la primera de les 26 jornades serà el 3 d’octubre. L’últim de cada grup i el pitjor penúltim, el 27 de març, baixen. A la lliga EBA, la Bisbal debuta en una categoria en què el Quart és un dels referents i encara no se sap els equips que hi haurà. El termini d’inscripció s’acaba el dia 17 i una setmana després es podran començar a sortejar els calendaris de totes les categories.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)