ACB

‘Home, sweet home’

Pau Ribas viu amb emoció el seu retorn a casa, a la Penya, d’on va marxar fa 11 anys i on torna perquè “feia molt temps que esperava aquest moment”

L’escorta és abonat del Joventut i Parra li va traspassar el dorsal 4

La dolça tornada a casa. Home, sweet home. És la gran sensació que va tenir ahir Pau Ribas en ser presentat com a nou jugador de la Penya per a les pròximes tres temporades. Des del cor va obrir el discurs parlant d’emocions: “Feia molt de temps que esperava aquest moment, tornar al Joventut. Crec que era el millor moment, per a mi i per al club. Vinc aquí a ajudar, a ser un més, amb la responsabilitat que tot això comporta.” Al seu costat, Jordi Martí, el director tècnic que el va ajudar a créixer, i entre el públic qui serà el seu tècnic, Carles Duran, també amic: “Crec que cap altre entrenador m’ha entrenat més anys que ell, en les categories inferiors, en el Prat; ens ho podem dir tot perquè ens coneixem molt. I el Jordi Martí (el director esportiu) m’havia fet tecnificació quan només tenia 17 anys”.

Pau Ribas, un aficionat més, viu amb trempera una plantilla amb ADN Penya amb 8 dels 12 jugadors del planter: “És el factor diferencial que suposa jugar en el Joventut. Un club on ens coneixem tots, on fins i tot ens entrenem junts a l’estiu.” Un del planter, Joel Parra, va escenificar el traspàs del dorsal número 4, que lluïa l’aler aquest curs, a Ribas, que és qui el portava. El nou fitxatge de la Penya desperta il·lusió i li fa recuperar la il·lusió: “La temporada anterior no va ser gaire bona personalment i vaig tenir moments complicats. I va ser durant el confinament quan va tenir temps de pensar les coses i donar-hi voltes. Veia que no estava disfrutant, que no em sentia bé, i això va ser el que em va obrir els ulls. Vaig veure que la meva situació no era bona ni per a mi, ni per a l’equip, atès que no els podia ajudar com jo volia.”

Duna Ribas, sòcia només néixer

No hi va faltar la foto amb el seu pare, Jordi Ribas, campió de lliga amb la Penya i el culpable que tingui sang verd-i-negra. També hi havia el seu cosí –a la foto–, la seva parella i la seva filla Duna, que no té ni un mes però a qui el seu avi ja va fer sòcia (4.387) només néixer.

Pep Busquets, cedit al Girona

El jove del planter Pep Busquets ha decidit jugar cedit al Bàsquet Girona. Farà la pretemporada amb la Penya però jugarà a la LEB Or amb el club de Marc Gasol, entrenat per Carles Marco. Busquets tenia l’opció de continuar a Alacant, on ha jugat cedit aquest curs. El de Granollers té 21 anys i fa 1,97 metres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)