FEB

Pep Busquets jugarà cedit al Bàsquet Girona

LEB Or. L’aler del Joventut (21 anys) ha jugat la segona part de la temporada al Lucentum Alacant però ara ha preferit apostar pel projecte de Carles Marco per continuar creixent

El Joventut cedirà el jove aler Pep Busquets (1999, 2,01 m) al Bàsquet Girona perquè continuï la seva progressió en la LEB Or. L’internacional júnior ja ha disputat aquesta temporada 16 partits a l’Alacant (6,6 punts i 3,3 rebots), equip que estava interessat a retenir el jugador, que ha preferit jugar a Girona sota les ordres d’un entrenador badaloní, Carles Marco.

Busquets, que va debutar a l’ACB el gener de l’any passat i que també ha jugat a l’Eurocopa, és la primera incorporació que fa el nou director esportiu, Jordi Plà i Comas, per al primer equip, a banda de l’entrenador. Abans, havia renovat un altre jugador format a la Penya, Gerard Sevillano, i el pivot de Sant Cugat Robert Cosialls. Albert Sàbat ja tenia contracte. Així doncs, els quatre primers jugadors confirmats de l’equip són catalans. La idea és formar un bloc sòlid–barreja de joventut i experiència– amb jugadors que coneguin el bàsquet FEB abans d’afrontar la incorporació de jugadors estrangers. De fet, el club està a punt de tancar la incorporació d’un altre jugador que respon a aquestes característiques.

Busquets, de la generació de Joel Parra, és un aler que destaca per la seva força en el cos a cos i l’habilitat per lluitar pel rebot a les dues cistelles. Ha de millorar, això sí, els percentatges de tir, sobretot des de la línia de tres punts. En qualsevol cas, és un bon complement per a una posició en la qual serà difícil treure Sevillano del cinc titular. La seva arribada fa més difícil la continuïtat de Màxim Esteban, jugador de la mateixa posició que ha completat un curs irregular tot i la confiança que li va donar Àlex Formento des del principi de la temporada.

Dels integrants de la temporada passada, tampoc continuaran Sergi Costa –el club busca un base d’alt nivell per estar al costat de Sàbat–i el jove center holandès Dijkstra, que ha firmat pel Menorca. Moreno, també amb experiència a la LEB Or, va fer una primera part de la temporada amb grans actuacions, però en el segon tram la seva estrella es va anar apagant. Amb tot, és un jugador amb un marge de progressió molt alt.

LA DADA

Pep Busquets
Aler 2,01 m
Granollers (Catalunya)
2/03/1999 21 anys
Trajectòria
2011-17 Joventut (formació)
2017/18 Arenys Bàsquet Jov. (EBA)
2018/19 CB Prat (LEB Or)
2019/20 CB Prat (LEB Plata)
2019/20 Lucentum Alacant (LEB Or)
LEB OR 2019/20
Punts 6,6
Tirs de dos 55,3%
Triples 23,9%
Tirs lliures 56,8%
Rebots 3,3
Assistències 1,1
Minuts 22,1
Partits 16
Internacional
Sub-18 2017
Europeu Plata
4
jugadors
són els que té el Basquet Girona per al curs vinent: Sàbat, Sevillano, Busquets i Cosialls.
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)