ACB

La viva imatge de la felicitat

Bàsquet. ACB. Rafa Martínez torna 12 anys després: “La meva opció sempre ha estat tornar a casa”

21

anys

fa que va debutar a l’ACB

El 9 d’octubre del 1999 Rafa Martínez (37 anys) va debutar a la lliga ACB amb la samarreta del Baxi Manresa amb el dorsal 12. I ahir, 21 anys després d’una data inoblidable, va tornar amb el dorsal 17. Dotze anys després de marxar del Nou Congost per convertir-se també en un ídol al València, Rafa Martínez va tornar a casa. Parlava des del cor, com qui està amb la família. Fa 12 anys va marxar sol. Ahir a primera fila hi tenia la seva parella i els seus dos fills, la Paula i l’Adur. És per això que les paraules que va dir tothom sabia que li sortien del cor, que no ho deia per quedar bé: “La meva primera opció sempre ha estat tornar a casa, només he sospesat l’opció de tornar a Manresa i vaig descartar una oferta de l’Unicaja perquè soc molt tossut i volia acabar aquí com fos. És el que li vaig dir al meu agent, l’Albert Miralles [que era present a l’acte].” L’històric jugador va valorar la presència del tècnic, Pedro Martínez: “Vinc aquí a fer el que em diguin. M’agrada entrenar-me i ja sé el que vol el Pedro, anar dia a dia i millorar en cada entrenament. Vull ajudar l’equip en el que sigui.”

Rafa Martínez va desvelar que havia pres la decisió de no retirar-se durant la fase final de l’ACB: “Vaig tenir bones sensacions i em va fer decidir de continuar jugant.” Durant la presentació, en què també es van fer públiques les noves equipacions del Baxi, el president, Josep Sáez, va explicar: “És un dia especial per la tornada d’un dels millors jugadors nacionals dels últims anys, que, a més, ens ho ha posat molt fàcil per tornar.” Hi va afegir que amb el fitxatge de Rafa Martínez, el Baxi reuneix “experiència i saber fer i perseverança i sacrifici, dues característiques que l’han acompanyat en la seva carrera i que va adquirir quan era a Manresa”. Jordi Mestres, president de Baxi, patrocinador principal del club, també va deixar clar que l’aportació “és de més de 300.000 euros”.

Va ser la primera presentació en el format adaptat al coronavirus però això no va restar interès entre els aficionats perquè al Nou Congost hi van ser presents diversos aficionats que es van poder fer fotografies amb el seu ídol. Un ídol que, com a crac que és, també va tenir un record per a un periodista referent com era Joan Antoni Lozano, Xano, “a qui hauria volgut veure avui aquí i que hauria dit que avui hauríem guanyat perquè plou”, va dir Rafa Martínez.

Wiley, sí o no a les 23.59 h

El Joventut sabrà aquesta matinada si el nord-americà Jacob Wiley tanca la plantilla verd-i-negra. La Penya va presentar a l’ACB una oferta per a les dues pròximes temporades i el Gran Canària, que tenia els seus drets a l’ACB, té fins a les 23.59 h per igualar l’oferta i quedar-se el jugador. D’altra banda, Pep Busquets ha ampliat el contracte fins al 2022 i aquest curs vinent anirà cedit al Girona (LEB Or).

Paulí reforça l’Andorra

Oriol Paulí (1,94 m, 1994) serà jugador del MoraBanc Andorra les tres temporades vinents. L’aler de Salt sortit de la base del Barça tanca d’aquesta manera una etapa de sis cursos a l’Herbalife Gran Canària. “Està en el moment clau de la seva carrera per fer un pas endavant i pensem que amb nosaltres trobarà l’ecosistema per desenvolupar el seu potencial”, diu Francesc Solana, el mànager general del MoraBanc. L’equip andorrà té la plantilla gairebé perfilada amb Hannah, Guille Colom –que ahir va renovar fins al 2022–, Jelínek, Palsson i Paulí, Tyson Pérez, Llovet i Sy, Diagne i Malik Dime.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)