ACB

El perquè d’un fitxatge top

Bàsquet. ACB. El Joventut podria fitxar en les pròximes hores el fins ara capità del Barça, que seria un reforç de primer nivell per a les dues pròximes temporades

La Penya va signar un contracte de dos anys amb Jacob Wiley fa tres setmanes. Durant aquest temps la segona opció, que era Johnny Hamilton (Darussafaka -va ser rival de la Penya a l’Eurocup-), es va escapar perquè va fitxar pel Fenerbahçe. Com que l’acord amb Wiley era total, les altres opcions es van anar esvaint. La galleda d’aigua freda va ser quan el Gran Canària va igualar l’oferta i el jugador va volar cap a Las Palmas. La Penya no va voler entrar en el joc de pagar al club canari per arribar a un acord.

Això va obrir un nou escenari que, en cap cas, no era l’opció B ni la C, perquè no s’havia ni previst fa tres setmanes. Inicialment el tècnic Carles Duran buscava un perfil de jugador atlètic, anotador i amb energia perquè la Penya vol fer un bàsquet ràpid i intens. Però s’ha trobat amb la possibilitat de fitxar Tomic (33 anys, 2,18 m). Una incorporació top, de primera magnitud, que justifica haver d’adaptar el sistema de joc que volia i jugar diferent. Si cal jugar una mica més lent però tenir un jugador com el croat val la pena. Tomic és un dels pivots de l’estil que s’estan extingint, al pal baix. Quin seria el timing pel seu fitxatge? La Penya va formalitzar ahir l’oferta al jugador per dos anys amb un tercer d’opcional. Avui podria haver-hi l’aparició d’alguna oferta o interès d’algun club per intentar augmentar la proposta, cosa que no passarà perquè li han ofert tot el què té la Penya. I demà es podria certificar l’acord. El Joventut no vol esperar més per si ha de buscar altres opcions. En principi, però, no hi haurà sorpresa. El jugador no té una oferta que li faci perdre el cap. Tomic és conscient que és millor cobrar menys però cobrar-ho tot en el cas que durant el curs hi hagi una aturada de la lliga per coronavirus. La Penya va ser dels pocs clubs que no van fer cap ERTO i ho va pagar tot, cosa que per la situació d’incertesa de futur és important. Ja han parlat amb ell directament per exposar-li que volen que sigui una peça clau per a un projecte ambiciós, i la Penya ja li ha deixat clar que no vol que arribi a Badalona amb la mentalitat d’un últim contracte per retirar-se. Pau Ribas també s’ha comunicat amb ell. I, per acabar, la seva família està a gust vivint a Barcelona i Tomic ja ha fet calaix durant la seva carrera. És un pivot que ha jugat en el Madrid (3 temporades) i en el Barça (8). Seria el primer cop que la Penya fitxa el capità del Barça? Aviat se sabrà el desenllaç.

Patrocini

Derek Willis (Ulm), al Manresa

El Baxi Manresa continua movent-se, i amb encert, en el mercat. L’últim jugador amb qui ha arribat a un acord és Derek Willis, que estava a les ordres de Jaka Lakovic en el Ratiopharm Ulm alemany i que ha fet una mitjana de 10,4 punts, 5,4 rebots i 13,1 de valoració en l’Eurocopa. Derek Willis s’afegeix als fitxatges que ja ha fet el director esportiu, Xevi Pujol, de Rafa Martínez, Makai Mason, Janari Joesaar, Martynas Sajus i Scott Eatherton.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)