FEB

El primer dia i les primeres respostes

Pretemporada. L’Spar, amb plaça per a l’Eurolliga mitjançant la prèvia, ja prepara el curs 2020/21

Els dubtes i les incerteses que dominen el dia a dia col·lectiu, en tots els àmbits, tenen alguna certesa pel que fa el curs 2020/21 de l’Spar Girona. L’Uni començava ahir la pretemporada amb tests PCR a primera hora, proves físiques i primeres sessions físiques individualitzades en espera que els resultats negatius permetin treballar en grup des d’avui. Tot, el dia que la FIBA confirmava la presència del club gironí en l’Eurolliga, passant abans per la prèvia amb el Sepsi romanès, amb l’anada el 23 i la tornada el 30 a Fontajau.

Sense campió en la lliga, la FEB donava prioritat a l’Avenida perquè liderava la lliga quan es va aturar. Les castellanes són, amb Iekaterinburg, Lió, Fenerbahçe, Sopron, Gdynia, Avenida, USK Praga, Schio, Riga, Kursk, Bourges, Galatasaray, Nadejda i Landes els catorze equips que dilluns que ve seran als bombos, amb dues boles més de la prèvia. La de l’Uni i la de l’Izmit Belediyespor turc o Aluinvent DVTK Miskolc hongarès.

Mana la incògnita

Els interrogants eclipsen el que hauria de ser motiu de celebració, estar per sisè any seguit a Europa i, el tercer, a la màxima competició continental. La FIBA, amb el calendari sobre la taula, analitzarà l’1 de setembre la viabilitat de disputar una competició que a l’hivern ja va quedar en l’aire, amb equips negant-se a jugar la darrera jornada de la lliga regular. Es va ajornar per a aquesta tardor en un primer moment –final a 8 en una mateixa seu– i després es cancel·lava amb l’Spar als quarts de l’Eurocopa.

D’aquí a just tres setmanes, encara amb països aplicant quarantenes als viatgers que arriben de segons quins punts, l’organisme europeu ha de dir si la competició comença. I si els partits es juguen amb públic aplicant la legislació local o a porta tancada. La FIBA també ha de dir, si un cop iniciada la competició s’ha d’aturar, què fa amb els resultats. Fins i tot planteja començar al gener, amb un sistema de competició reduït, evidentment.

L’eliminatòria prèvia seria amb la lliga en joc. La primera jornada és el 20 de setembre a Fontajau i el desplaçament a Romania seria abans de tornar al País Basc per visitar el Guipúscoa (dia 26). Tornar perquè la supercopa és a Bilbao, el 12 i 13 amb la presentació i sorteig pur –Uni, Avenida, Gernika i València– el 26 d’agost.

CALENDARI

El 14 d’agost es fa el sorteig i l’1 de setembre la FIBA ha de dir com i quan es comença

A DOBLE PARTIT

Serà amb el Sepsi romanès, el 23 i el 30 de setembre, amb la tornada a Fontajau
Patrocini

Sense seleccions a l’estiu, més de mig primer equip

Laia Palau, Júlia Soler, Adaora Elonu, Maria Araújo, Helena Oma i Julia Reisingerova són sis de les onze jugadores amb fitxa de l’Spar Girona que eren a Fontajau el primer dia. Una dada que la manca de compromisos de seleccions aquest estiu permetia ser majoria a les jugadores del primer equip el primer dia, gens habitual.

Oma encara no té l’alta de la lesió al genoll esquerre que es va fer al gener. Com tampoc Iho López, que tindrà fitxa del GEiEG Uni i que ahir ja formava part del grup en el que ha de ser el seu retorn al bàsquet després de dues temporades en blanc. Núria Bagaria, Mireia Daura, Laia Moya i Vane González són la resta de jugadores del vinculat que treballaven ahir a les ordres del nou preparador físic, Álex de la Vega.

Chelsea Gray és a la WNBA –la fase regular acaba el 13 de setembre– i serà l’última d’arribar. Frida Eldebrink, Paola Ferrari, Sonja Petrovic i Giedre Labuckiene ho faran a mesura que tinguin els visats. La pivot lituana podria ser la primera d’incorporar-se, aquesta setmana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)