FEB

Els objectius i el seu context

Bàsquet. L’Spar Girona ja treballa per disputar, un any més, tots els títols malgrat que la crisi sanitària eclipsi la preparació. “Afecta molt en el dia a dia i també en la planificació”, diu Surís

Segon dia a l’oficina per a l’Spar Girona, el primer amb un entrenament en grup després que tots els integrants de la plantilla han donat negatiu en els tests PCR. És, el context de la crisi sanitària, el que marca, també, la tornada a la feina de l’equip. “Afecta molt en el dia a dia i en la planificació. Però hem de seguir la línia pensada en què tot avança per a les primers competicions: lliga catalana [6 setembre], supercopa [12 i 13], inici de lliga [20] i prèvia d’Eurolliga [23 i 30]”, explica Èric Surís, al capdavant de l’equip per cinquè curs malgrat que el quart s’acabés d’un dia per l’altre, al març.

“És molt important la posada a punt. Segurament les jugadores han fet un rècord d’inactivitat en les seves trajectòries esportives: hem d’anar molt a poc a poc, amb peus de plom, i un protocol de Covid-19 alimenta l’altre per començar sense contacte; avui ja amb proves superades ens podem barrejar, i si tant de bo tenim el segon negatiu col·lectiu ja podem fer més oposició”, assegura el gironí, que exposa el pla per a la primera quinzena: “No ens plantegem jugar cap partit, és molt risc i no el volem assumir.” L’Spar disposa de Laia Palau, Júlia Soler, Adaora Elonu, Maria Araújo, Helena Oma i Julia Reisingerova des de dilluns, i Iho López, Bagaria, Daura, Moya i González, amb fitxa del GEiEG Uni, completen el grup.

“En aquesta eliminatòria és determinant poder tenir la nostra gent formant l’equip que formem junts. Tant de bo que sí”, hi afegeix sobre la prèvia de l’Eurolliga, el 23 de setembre a la pista del Sepsi romanès i el 30 a Fontajau. I, del rival, assegura: “A 11 d’agost no podem analitzar cap equip.”

L’esforç

“Conservem Sonja Vasic i peces importants, torna Julia Reisingerova i tenim diverses jugadores, però ja sabem que amb dues competicions l’equip acaba sent curt”, diu la capitana de l’equip, Laia Palau, que destaca l’esforç del club en la confecció de la plantilla. La base hi afegeix: “Mantenim l’estructura de l’any passat i les incorporacions són de nivell. Esperem fer gaudir Fontajau, que no sabem si estarà ple o no.”

“Serà una temporada particular, marcada per la Covid-19. Però l’objectiu és competir al màxim en totes les competicions que juguem, com cada any aquí, a Girona. Això vol dir arribar a les finals, disputar-les i guanyar títols, si pot ser”, recorda Laia Palau, contextualitzant els objectius.

Patrocini

El compromís i els desitjos de Laia Palau

“El meu compromís és amb el club. Vull acabar la lliga i les competicions i, després, si estic bé, per a la federació.” És la declaració d’intencions de Laia Palau (1979) en la primera temporada que comença com a capitana de l’Uni i per sobre la quarantena (el 10 de setembre farà 41 anys). L’ajornament olímpic a l’any que ve facilitava la seva renovació per a l’Spar, però ara la capitana de la selecció espanyola té a l’horitzó un doble compromís l’estiu que ve: europeu i Jocs. Palau prioritza el club i fins i tot posa en dubte que s’acabi fent la trobada a Tòquio.“La Chelsea Gray és una gran jugadora, i per tant l’adaptació amb ella no serà cap problema. És molt polivalent, podem jugar juntes i em fa molta il·lusió compartir equip amb ella”, respon sobre el fitxatge estel·lar de l’equip, mentre els aficionats es freguen les mans imaginant la màgia que puguin fer totes dues. “Són d’un perfil de jugar bé. I en equip”, hi afegeix sobre els reforços, inclòs el de Frida Eldebrink, amb qui sempre ha volgut jugar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)