ACB

El Baxi Manresa s’estrena amb victòria contra el Múrcia (90-76)

Bàsquet. L’equip bagenc s’ha mostrat superior al seu rival en la segona part en el primer partit amistós de pretemporada

El Baxi Manresa ha superat l’UCAM Múrcia amb autoritat (90-76) en el primer partit amistós de pretemporada, disputat al Pavelló Barris Nord de Lleida. L’equip bagenc, amb un gran encert en els triples, ha imposat el seu domini a la segona meitat (46-31), aprofitant les nombroses errades del rival.

L’UCAM Múrcia ha començat dominant la zona, però l’aportació de dues de les cares noves del conjunt bagenc, Seth Hinrichs, amb set punts consecutius, i la direcció de joc de Jonathan Tabu ha permès arribar al final del primer quart amb un ajustat 20-22. El segon quart ha tingut diferents alternatives. Els minuts de qualitat de Rafa Martínez (tres triples en aquest quart) han donat un empenta al Baxi Manresa, que ha pres la iniciativa amb un parcial de 17-8 (37-30). Les pèrdues de pilota dels bagencs, però, han donat vida al rival, que de la mà de Conner Frankamp (13 punts) han capgirat la situació i han tancat el primer acte amb un mínim avantatge (44-45).

Després de la represa, el Manresa s’ha mostrat pletòric en els llançaments triples i ha aprofitat les pèrdues del conjunt murcià per aconseguir una màxima diferència de 16 punts (68-52). L’equip de Sito Alonso ha reaccionat a partir del rebot i ha pogut retallar el desavantatge abans d’entrar en l’últim quart (72-61). Amb l’aparició de Frankamp (23 de valoració), el conjunt murcià s’ha apropat fins al 72-67, però aquí s’ha aturat la remuntada. L’equip de Pedro Martínez, amb 11 punts de Makai Mason i bones accions d’Eulis Báez i Guillem Jou, ha sabut reconduir la situació i ha aconseguit un màxim avantatge de 18 punts (90-72), que els murcians han maquillat fins al 90-76 final.