FCBQ

Tot just mig any després

Bàsquet. L’Spar Girona i el Cadí la Seu obren el curs amb el primer títol en joc, la lliga catalana femenina, al Palau Blaugrana (19 h, Esport 3)

6 de març, Salamanca. Quarts de final de la copa amb mitja entrada al Multiusos –més de dues mil persones– en l’últim partit oficial del curs per al Sedis, que cedeix 56-51 contra l’Uni, que el 8 de març perd la seva quarta final de copa seguida amb un recinte ple a vessar. La pandèmia és amb prou feines una llegenda urbana.

Sis mesos després, els dos equips catalans de la lliga femenina es disputen el primer títol oficial del curs 2020/21, marcat per la pitjor crisi sanitària viscuda per les generacions presents, al Palau Blaugrana i a porta tancada. El Cadí ja sap que no jugarà l’Eurocopa fins al gener i l’Spar Girona, per ara, ha de jugar la prèvia de l’Eurolliga els dies 23 i 30 a Romania i a Fontajau. En tot just mig any, els dos han jugat dos partits, el Cadí, amistosos –derrota i triomf contra el Casademont, a la Seu i a Saragossa–, i l’Uni a Salamanca –triomf sobre el València el 7 de març i derrota el 8 contra l’Avenida.

Cares noves

Una quarantena i molts de dubtes per la viabilitat de les competicions, del curs passat i d’aquest, després, els dos recuperen la seva particular relació, tot i que les plantilles presentin sis cares noves cadascuna.

Èric Surís no té encara Chelsea Gray –a la WNBA amb els Sparks–, el fitxatge estel·lar de l’estiu a la lliga i un dels d’impacte a Europa. Paola Ferrari tenia un petit trencament muscular que va impedir a l’equip –amb Vasic havent-se entrenat poc amb el grup– anar dilluns a jugar el que hauria estat l’únic amistós de pretemporada i avui hauria de poder debutar amb l’Uni, com Frida Eldebrink i Giedre Labuckiene. Júlia Soler, que puja del vinculat, i Reisingerová, que torna després d’un any a València, ja han jugat abans amb l’equip. Menció especial a la txeca, MVP de la final de la lliga el 2019 i que va fer un estrip al Cadí en les semifinals de copa a Vitòria: 26 punts (11/13 de dos), 8 rebots i 35 de valoració en el 80-60. En només 17:16!

Bernat Canut conserva el nucli de l’equip, malgrat perdre les referències, Moore (MVP de la lliga) i Wiese. Laia Raventós i Gala Mestres engreixen la nòmina catalana, Danni Williams ja ha demostrat que el seu canell farà mal des del perímetre i, a dins, Quinn Dornstauder, Maria Jespersen i Serena-Lynn Geldof acompanyen Geo Bahí.

Alt voltatge

L’Uni es va convertir fa un any a la Seu en el dominador de la lliga catalana femenina (46-66), amb el vuitè títol –supera l’UB Barça (7)–, el tercer seguit. El Cadí en té tres (2007, 2015 i 2016) i aspira a atrapar el Comansi (4). Però si les revolucions dels dos equips es multipliquen quan es troben un davant l’altre no és pels títols nacionals. El Cadí va ser el primer que va derrotar les gironines fa dos cursos i va obrir una ratxa posterior de 17 victòries seguides de l’equip d’Èric Surís. La primera copa i les segones semifinals pel títol de lliga del Sedis van tenir l’Uni de botxí, amb el dramàtic final en el 0-2 al Palau el 2019 com a punt àlgid.

LA DADA

6
incorporacions
han fet els dos equips aquest estiu. A l’Uni li falta Chelsea Gray, a la WNBA amb els Sparks

LA PRÈVIA

Serà un partit molt dur, com acostuma a ser contra elles. Així t’acostumes a jugar amb rivals físics, com els de la lliga
Bernat Canut
cADÍ LA SEU
No porta enlloc parlar de favorits, la història recent diu que els partits són molt disputats i igualats, són macos
Èric Surís
spar girona
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)