Eurolliga

Les bombolles al poder

Bàsquet. L’Eurolliga aposta per agrupar els equips de quatre en quatre en seus úniques i la Lliga Femenina ajorna els seus dos primers partits, previstos per a aquest vespre (20.45 h)

L’edició 2020/21 de l’Eurolliga femenina es disputarà amb un sistema de bombolles amb els setze equips en quatre grups, prioritzant la seguretat dels participants entre els quals hi haurà l’Spar Girona per tercer cop, si supera la prèvia, que s’havia de jugar a doble partit dimecres que ve amb la tornada a Fontajau (dia 30) i que serà a un partit, el 28 o 29 d’octubre en una seu per determinar.

Les fases regulars tenen sis jornades, les tres primeres en un lloc del 29 d’octubre al 5 de novembre i les altres, del 17 al 23 de gener de l’any que ve. Els dos primers de cada grup passen als quarts de final, en una altra bombolla amb eliminatòries a doble partit del 14 al 20 de març. Els quatre millors, a la final a quatre.

Els grups determinats en el sorteig s’han dividit cadascun en dos. L’Spar Girona jugaria amb el Iekaterinburg, l’Schio i el Riga en el grup C. En el D hi ha Sopron, Bourges, Galatasaray i Landes. Dynamo Kursk, Nadejda, Avenida i l’Izmit o el Miskolc estaran al grup A, i el B el formen Praga, Fenerbahçe, Lió i Gdynia.

Torni demà

La Lliga Femenina 2020/21 no comença avui a les 20.45 h amb el Promete-Zamarat i l’Extremadura-Araski per la manca de garanties sanitàries. El Zamarat havia detectat un positiu en la seva plantilla divendres i, dilluns, en va trobar un altre. En l’altre partit és l’Araski el que té dos positius, els dos en tests PCR realitzats dimarts els resultats dels quals es van saber dimecres a la tarda. La immediatesa del desplaçament de Vitòria a Càceres feia que l’ajornament es decidís abans que es poguessin firmar.

Els dos partits ajornats tenen com a comú denominador, a més dels positius en els equips que juguen a fora, un altre factor menys aleatori. La supercopa, amb quatre equips el cap de setmana passat a Bilbao –Spar Girona, Avenida, Gernika i València– servia de cribratge a quatre dels setze equips de la categoria. L’Avenida ja va tenir un ensurt amb el positiu d’una júnior que havia estat en els entrenaments de pretemporada i feia perillar la presència del posterior campió. El Cadí, per exemple, va confirmar el 22 d’agost un positiu asimptomàtic que encara no havia entrat en contacte amb la resta de jugadores i tècnics.

Els dos positius del GEiEG Uni no han d’afectar a priori l’Spar Girona malgrat ser-ne el vinculat perquè van ser detectats amb el primer equip a Bilbao, on va superar tots els controls. L’única vinculada al País Basc és Núria Bagaria, que seguia en dinàmica del primer equip des de llavors i que no hauria entrat en contacte amb les jugadores de l’equip grupista.

28 O 29 D’OCTUBRE

L’Spar Girona serà en la màxima competició europea si guanya el Sepsi romanès
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)