ACB

El camí de Santiago

Albert Oliver, que va debutar a la lliga el 1997 amb la Penya, afronta 23 temporades després i amb 42 anys un altre repte, aquesta vegada a l’Obradoiro

Ha signat per dos mesos, però admet que vol allargar la seva carrera tant com pugui perquè el que vol és “jugar”

Albert Oliver va debutar a l’ACB fa 23 anys (1997). Molts jugadors de la lliga encara no havien nascut, però el base de Terrassa (1,87 m, 42 anys) només té una prioritat a la vida: jugar a bàsquet. Ho va dir fa uns dies en la presentació amb la samarreta de l’Obradoiro, club amb el qual ha signat per dos mesos per la baixa del turc Kartal Ozmizrak. Després de completar una temporada al Betis, el base s’estava entrenant amb el Gran Canària en espera d’una proposta per continuar en actiu. Va estar a punt de fer el salt al Burgos de Joan Peñarroya, però finalment l’equip de Moncho Fernández l’ha convençut perquè jugui per primer cop en un equip gallec.

Aquesta serà la dinovena temporada a l’ACB del jugador format a l’Sferic i al Sant Josep de Badalona. També es va fer notar, i de quina manera, al Lleida i al Manresa quan aquests equips van competir a la LEB Or. Més enllà d’engreixar les seves estadístiques, Oliver no ha parat de proposar-se i assolir nous reptes. Amb 40 anys va debutar a l’Eurolliga a les files de l’Herbalife Gran Canària. Una temporada anterior, amb 39, Sergio Scariolo el va convocar dos partits amb el combinat espanyol, tot i que hi ha un munt de jugadors seleccionables en la posició de base a la lliga espanyola. Per longevitat ens hem de traslladar a Joan Creus per trobar en el bàsquet català un jugador de característiques similars. El base vallesà es va retirar a Manresa just abans de fer 43 anys.

Oliver ha sumat 622 partits a l’ACB en sis equips diferents: el Joventut, el Manresa, el València, l’Estudiantes, el Gran Cànaria i el Betis. És el cinquè jugador que més assistències ha repartit en la història de la competició (1990) i és a 42 d’atrapar Nacho Rodríguez. Només dos jugadors en actiu han jugat més minuts que ell: Felipe Reyes i Fernando San Emeterio.

La parada i fonda d’Oliver a Santiago potser no serà l’última del jugador. “No m’ho vaig pensar gaire, tenia molt bones referències del club. Ja sé que tinc 42 anys, però això em continua apassionant. Crec que tant jo com l’equip ens ho podem passar bé”, va explicar el jugador en la presentació davant els mitjans. El segon jugador més veterà de la lliga és el capità del Madrid Felipe Reyes (40 anys), l’últim supervivent de l’equip que va guanyar el mundial júnior del 1999.

L’Obradoiro i Oliver debuten a la lliga aquesta tarda (19 h) contra el Fuenlabrada. El català compaginarà la posició de base amb el capità, Pepe Pozas, i el jugador del planter Rafa García.

La connexió Terrassa
Oliver es va formar en un dels clubs històrics del Vallès Occidental, l’Sferic Terrassa, que també presumeix d’haver descobert Joan Peñarroya. Els dos egarencs de l’ACB han estat a punt de retrobar-se aquest curs a Burgos, club que va preferir fitxar un altre veterà de l’ACB, Omar Cook.
622
partits
són els que ha jugat el base a l’ACB en 18 temporades.
1.990
assistències.
És el quart en la classificació de tots els temps i aquest curs aspira a atrapar el tercer, Nacho Rodríguez.
1997
Any
en què va debutar a l’ACB, quan formava part del vinculat dels verd-i-negres, el Sant Josep.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)