ACB

Cau el mur del Carpena

ACB. El Barça suma el segon triomf en dos partits i s’endú la victòria d’una pista prohibida, tot i anar 13 avall (38-25), des del desembre del 2015 gràcies a la millora defensiva en la segona meitat

UNICAJA 70 BARÇA 79

UNICAJA:Brizuela (17), Abromaitis (5), Gerun (8), Bouteille (11), Mekel (9) –cinc inicial–; Díaz (2), Waczynski (2), Thompson (5), Alonso (8) i Guerrero (3). 19/43 de 2, 7/22 triples (3 Brizuela i 1 Bouteille, Abromaitis, Thompson i Alonso), 11/13 lliures, 37 rebots (6 Abromaitis i Guerrero), 15 assistències (6 Mekel) i 63 de valoració (18 Mekel).BARÇA:Bolmaro (2), Pustovy (2), Abrines (21), Mirotic (24), Calathes (3) –cinc inicial–; Hanga (5), Heurtel (9), Badio, Davies (8), Oriola (5) i Smits. 19/37 de 2, 8/23 triples (3 Abrines, 2 Mirotic i 1 Hanga, Calathes i Heurtel), 17/22 lliures, 36 rebots (7 Mirotic), 19 assistències (6 Heurtel) i 90 de valoració (29 Mirotic).PARCIALS:21-16, 17-16 (38-32), 11-22 (49-54) i 21-25 (70-79).

El Martín Carpena, sense públic això sí, ja no és una pista prohibida per al Barça, que no hi guanyava des del desembre del 2015 i que hi ha sumat el segon triomf en dos partits de lliga amb Sarunas Jasikevicius a la banqueta. Els locals van anar a davant des de l’inici fins a mitjan tercer quart, quan la major agressivitat defensiva va permetre deixar els malaguenys sense arguments al final.

Les quatre pèrdues (3 en el minut 4) i els ofensius concedits (4 en el primer quart) donaven el ritme a l’Unicaja, liderat per Bouteille en atac (7 punts, 16-12) i Thompson en defensa: 2 taps en els darrers 3:50 del primer quart (21-16). L’equip de Jasikevicius –al descans havia fet jugar onze homes– no trobaven ritme en atac i el Barça s’aferrava a Davies (26-20, sisè punt seguit), fins que s’asseia amb dues faltes. Brizuela, des dels 6,75 m, establia una màxima de 9 (29-20) a la qual Heurtel responia des del pal alt (29-23), i després amb cinc punts seguits (triple i suspensió). El basc ampliava el marge (38-25) i era Abrines el que rescatava el Barça amb 7 punts seguits per marxar al descans amb 10 (38-32).

El segon triple de Mirotic (43-39) trencava el monòleg del mallorquí, que el reprenia de 4,60 m (43-41). El montenegrí de tir lliure donava el primer avantatge al Barça a 4:40 per acabar el tercer quart, que Hanga tancaria assistit per Heurtel 5 amunt (49-54) gràcies a una defensa col·lectiva molt més agressiva i eficient –0/5 triples d’Unicaja– en els canvis de bloquejos.

Davies assistint Mirotic i Heurtel al contraatac traduïen les sensacions al marcador (52-60), mentre els locals s’entregaven a Brizuela (17è punt 63-69 a 3:32). Mirotic recuperava els 8 de marge (63-71) abans que Calathes encistellés de 6,75 m just quan sortia de la banqueta 65-74 per sentenciar amb el seu únic triple.

Víctor Claver, baixa

El valencià no va jugar perquè havia estat en contacte amb un positiu i, per precaució, va quedar fora de la convocatòria tot i donar negatiu en el PCR.