FEB

L’Spar Uni cedeix contra el València la primera derrota a la lliga (58-68)

Bàsquet.

L’Spar Uni ha encaixat a Fontajau la primera derrota a la lliga contra un rival directe, el València (58-68), que manté la imbatibilitat al campionat (7-0). L’equip gironí ha fet un bon primer quart però s’ha vist superat en el segon i el tercer i tot una bona remuntada (53-52) en el tram final les visitants, liderades per la jove Raquel Carrera (13 punts), han estat més consistents. Gray, Palau i Reisingerová (10 punts) han estat les màximes anotadores de l’equip.

Gray s’ha estrenat com a titular amb un festival de màgia en els primers minuts, que s’ha traduït en cistelles i assistències inversemblants que han provocat crits d’admiració a la grada i han permès les gironines marcar el ritme del partit contra un rival inicialment tocat després d’un parcial de 9-0 que ha rematat Vasic amb una cistella fàcil (15-6). L’equip ha dominat el rebot i no ha permès segons tirs a les visitants però ha trobat a faltar l’encert en el triple (0 de 3) per ampliar el marge de seguretat.

El València ha pujat les línies defensives en el segon quart i després d’un triple de Romero (21-18) ha encadenat un 0-9 que li ha permès capgirar el resultat amb Trahan (10 punts) mostrant tot el seu poder sota les anelles. Ni Araújo ha pogut frenar-la. El retorn de Gray a la pista no ha canviat la dinàmica, tot i l’esforç de Reisengerová, molt motivada contra el seu equip. Sense encert de fora, el València s’ha anat protegint cada més dins la zona amb certa permissivitat dels àrbitres i Queralt Casas, que portava set anys sense jugar un partit a Fontajau, ha clavat dues cistelles de fora en l’últim minut que han permès el seu equip anar al vestidor amb la màxima diferència (27-35).

En el tercer quart han seguit els problemes. Un triple d’Allen ha disparat el València (29-40) i Reisingerová ha acabat a la banqueta amb quatre faltes. Eldebrink finalment ha clavat el primer triple (36-42), però l’equip continuava sense controlar les pèrdues. Un dos més u de Labuckiene ha iniciat el gran canvi, que s’ha confirmat amb un triple sobre la botzina de Palau (42-47). Quedava un món i en l’inici del darrer quart l’Uni ha completat un parcial de 14-0 que iniciava un nou partit (50-47). L’equip, amb tot, no ha sabut gestionar la situació ni amb el retorn de Gray. Ha atacat sense les idees clares i, a sota, Gil i sobretot la jove Carrera, han acabat sentenciant.