FEB

La prova del nou, superada

Bàsquet. Novè triomf seguit de l’Spar Girona contra el Cadí, amb els dos equips catalans de la Lliga Femenina amb les cames pesades i l’Uni posant una marxa més després de la mitja part (27-24)

CADÍ LA SEU 50 spar girona 71

CADÍ LA SEU:Etxarri (4), Peña (7), Jespersen (8), Dornstauder (11), Mestres (2) –cinc inicial–; Williams, Raventós, Pujol (5), Bahí (9) i Geldof (4). 14/42 de 2, 5/22 triples (3 Bahí i 1 Peña i Pujol), 7/8 tirs lliures, 34 rebots (12 Dornstauder), 12 assistències (5 Peña) i 42 de valoració (20 Dornstauder).SPAR GIRONA:Vasic (9), Eldebrink (11), Araújo (2), Gray (10), Reisingerová (9) –cinc inicial–; Elonu (8), Palau, Labuckiene (11), Soler i Ferrari (11). 17/41 de 2, 8/21 triples (3 Eldebrink, 2 Gray i Ferrari i 1 Vasic), 15/21 tirs lliures, 42 rebots (10 Labuckiene), 14 assistències (4 Gray) i 86 de valoració (19 Labuckiene).PARCIALS:14-18, 10-9 (24-27), 14-23 (38-50) i 12-21 (50-71).

No és la diferència al final, sinó la sensació, amb tres pèrdues seguides a l’inici de l’últim quart (38-50) i l’Spar Girona 16 amunt fins a la primera cistella en joc anotada a 3:36: 42-61, Ferrari. El Cadí, que quan acabava el partit encara no feia 48 hores que començava el que guanyaria in extremis a la pista de l’Estudiantes, va quedar fos en el descans (27-24), just quan l’Uni ordenava els conceptes i, des de la defensa i l’encert (7 triples en la segona meitat, 3 d’Eldebrink, sumava el novè triomf seguit contra el Sedis. I amb les cames pesades –les gironines venien de classificar-se per a l’Eurolliga dimecres a Istanbul–, allò del fons d’armari que la retòrica ha acabat introduint al llenguatge comú: dobles figures de Giedre Labuckiene, amb 11 punts, 10 rebots (5 ofensius) i 19 de valoració en 18:51.

De sis en sis

El Cadí volia fer mal des de prop del cèrcol i, després del 0-6 inicial (Reisingerová d’ofensiu, Vasic d’entrada i Gray en suspensió), tenia primer Dornstauder per empatar i, després, Jespersen també amb sis punts seguits (12-10) per posar-se al davant. També Labuckiene s’apuntava al 6 (4/4 tirs lliures amb cistella d’ofensiu entremig), tot i que no fossin seguits –14-16 Elonu– per acabar un ràpid primer quart: tres faltes (2-1), la primera de Jespersen a 3:31 en atac.

Pujol, Ferrari i Bahí (20-23) anotaven de tres a l’inici del segon quart, en què Dornstauder d’ofensiu tornava a posar el Cadí al davant (24-23), tot i que Gray, en la següent possessió, i Elonu, abans del descans, donaven l’avantatge a l’Uni (24-27).

El triple de Bahí obria el marcador en el tercer quart (27-27), però l’Spar Girona se’n faria un fart: 27-30 Gray, 27-33 i 27-36 Eldebrink i 29-39 Vasic. Les dues faltes en deu segons de Reisingerová –la quarta a 1:59– no eren dramàtiques per la bona defensa visitant tot i entrar en bonus a 6:21. L’Uni, amb els ofensius, obria forat a 3:07: 31-45 Vasic. Peña i Bahí també de lluny reduïen el marge, que Eldebrink deixava en dotze (38-50) abans que l’últim quart s’expliqués per les pèrdues locals i el 8/10 gironí de 4,60 m abans del segon triple de Ferrari.

Hem deixat que ens fessin molts punts en el tercer quart i quan ens hem vist darrere se’ns ha fet molt costa amunt
Bernat Canut
L’equip ha treballat seriosament i amb fe els quaranta minuts i al darrere hem estat molt bé. En la primera meitat ens ha faltat encert
Quan hem millorat els percentatges, contra una defensa tancada, les hem castigat amb les passades extra