ACB

El Baxi Manresa encarrila el triomf contra el Bilbao en un espectacular primer quart (94-78)

Bàsquet. La posada en escena de l’equip bagenc (27-15) ha estat determinant i ha tingut en Jonathan Tabu (23 punts i 32 de valoració) al seu jugador més destacat

El Baxi Manresa ha segellat la cinquena victòria de la lliga ACB a costa del Retabet Bilbao (94-78). L’equip bagenc, amb un Jonathan Tabu estel·lar (23 punts i 32 de valoració) ha fet valer el seu magnífic primer quart (27-15) i ha sabut administrar la renda fins al final.

La posada en escena de l’equip bagenc ha estat espectacular. Jugant molt còmode, amb grans assistències de Dani Pérez (6 en 6 minuts) i letal en els llançaments triples (6 de 10) ha segellat el primer quart amb un contundent parcial de 27-15. En el segon quart les forces s’han anivellat (18-18). El txec Ondrej Balvin (9 punts i 7 rebots) feia mal des de la pintura (33-26), però l’equip bagenc ha sabut redreçar el rumb per tornar a obrir forat i mantenir els 12 punts de renda (45-33) abans del descans.

Inicialment, després de la represa el partit ha entrat en una fase amb moltes aturades i certes imprecisions, i el conjunt basc ha pogut retallar les diferències (52-44). Era un duel de diverses alternatives. El Baxi obtenia una màxima renda de 18 punts després d’un parcial de 10-0 (62-44), però el Bilbao no es donava per vençut i responia amb un 0-7 (62-51). En tot cas, el conjunt bagenc ha entrat en l’últim quart mantenint un avantatge de 13 punts (70-57). En els últims 10 minuts s’ha mantingut la tònica. Tabu ha aparegut en els moments més complicats i els de Pedro Martínez han arribat al tram final amb relativa comoditat.