ACB

El Baxi Manresa cedeix enfront l’Iberostar Tenerife (80-88)

Bàsquet.

manresa 80 tenerife 88

BAXI MANRESA:Hinrichs (15), Martínez (2), Tabu (3). Sajus (4), Vaulet (10) –cinc inicial–; Mason (5), Joesaar (5), Eatherton (14, Pérez (16) i Sima (6). 27/42 de 2, 6/20 triples (2 Pérez i 1 Hinrichs, Tabu, Mason i Joesaar), 8/10 tirs lliures, 27 rebots (7 Joseaar), 18 assistències (5 Pérez) i 78 de valoració (22 Hinrichs).IBEROSTAR TENERIFE:Fitipaldo (16), Salin (10), Shermadini (18), Cavanaugh (9), Doornekamp (10) –cinc inicial–; Huertas (15), Rodríguez. Butterfield (3), Sulejmanovic i Guerra (7). 22/34 de 2, 10/21 triples (3 Fitipaldo, 2 Salin, Doornekamp i Huertas i 1 Butterfield), 14/16 tirs lliures, 23 rebots (5 Shermadini i Cavanaugh), 17 assistències (6 Fitipaldo) i 105 de valoració (22 Shermadini).PARCIALS:23-25, 21-15 (44-44), 22-21 (66-65) i 14-23 (80-88).

El Baxi Manresa ha perdut al Nou Congost contra l’Iberostar Tenerife en el partit que obria l’onzena jornada de l’ACB. La manca d’arguments ofensius dels manresans al darrer quart ha marcat el desenllaç d’un duel en què els locals havien aconseguit sotmetre el segon de la lliga quan imposaven el seu ritme de joc.

Sasu Salin de 6,75 m ha establert el primer avantatge considerable (4-12) i el segon triple visitant, de Fitipaldo (6-17), obligava Pedro Martínez a aturar el partit amb 4:15 disputats. Els primer triples locals, de Hinrichs (13-24) i de Mason (20-28), i Sima des de sota (23-28) donaven entitat a la reacció bagenca, abans d’acabar el primer quart (23-29).

Hinrichs després de recuperació posava el Baxi a 3 a l’inici del segon quart (29-32) i Eatherton a passada de Dani Pérez de camp propi (33-35) contrarestaven l’encert visitant el triple (5/6, 6/12 a la mitja part). Janaris Joesaar ha arribat a empatar a 35 i Dani Pérez al límit de la possessió a 44 de 6,75 m. abans del descans.

Vaulet esmaixant (48-46) i Tabu de tres (51-48) donaven els primers avantatges vermells. Fitipaldo de tres i Fran Guerra amb 7 punts en el lloc de Shermadini –amb mol·lèsties en el 57-56 a 4:24– posaven el Tenerife per davant (59-66) però amb Rafa martínez a pista el Baxi aconseguia posar-se per davant (67-66 Eatherton) abans d’encara l’últim quart.

El Tenerife ha començat millor l’últim quart, amb un parcial de 2-12 que completaven Salin de tres (71-76) i Huertas amb addicional (71-79) amb 5-14 en el període.

El Manresa ha trobat el cèrcol per entrar en un intercanvi que afavoria els visitants: 75-84 Shermadini a menys de tres minuts per acabar, assistit per Fitipaldo.

El georgià ha fallat dues accions i Dani Pérez en suspensió donava aire als de Pedro Martínez a 1:54 (77-84). L’esquerrà ha fet el 80-88 al final des de lluny