FEB

Període d’entreguerres

Bàsquet. Alfred Julbe, amb el dubte de Sonja Vasic, intentarà que l’Spar Uni continuï progressant mentre fa camí cap al primer gran objectiu del curs: la bombolla de l’Eurolliga

L’Spar Uni es troba en plena transició entre el final de l’era Surís i un moment que serà decisiu en el futur de la temporada: la bombolla de l’Eurolliga de Fontajau (1-4 de desembre). Enmig, Alfred Julbe té diverses missions que han de confluir totes en dues de bàsiques: guanyar i engrescar. Després de dues victòries contra rivals que van ser mers espectadors dels moviments de peces del nou entrenador –Bembibre (46-73) i Ensino (88-53–, avui tocarà arromangar-se a la pista del Promete (19 h) de César Aneas, reforçat amb l’arribada de Lyndra Weaver (12,6 punts i 7,9 rebots el curs passat amb la Laguna) i amb aspiracions de play-off.

El genoll de Vasic

Julbe tindrà el dubte fins a última hora de Sonja Vasic, que va arribar dels compromisos amb Sèrbia amb dolor al genoll. “Ha fet recuperació i veurem com es troba”, assenyala el tècnic. Julbe parla també sobre l’abast de les innovacions tàctiques, algunes de realment sorprenents, que ha deixat entreveure en els primers partits, com ara la participació de Júlia Soler, la disposició d’un equip sense una center natural (Elonu i Araújo de pivots) i la possibilitat inversa de jugar les dues 5 (Reisingerová i Labuckiene) juntes. “Més proves és difícil que faci; la rotació màxima serà de deu i algun cop d’onze jugadores i la major part dels minuts jugarem amb un esquema clàssic amb les jugadores en els seus llocs habituals. Ara bé, hi ha la possibilitat que sortim del guió, i és una cosa que decideixo sobre la marxa.”

Julbe evita queixar-se gaire dels pocs entrenaments, dels viatges de les jugadores internacionals amb les seves seleccions i del calendari, un fet que no agradava al club quan ho feia Surís. “Som professionals i estem acostumats a coses d’aquestes. Si justifiquem segons quines coses per aquest fet, et pot tornar com un bumerang. El que hem de fer és ajustar els entrenaments i descansar bé. L’equip, d’entrada, s’ha estalviat el partit de diumenge a Fontajau contra l’Al-Qàzeres, confinat per coronavirus.

El Promete, nom per nom una plantilla molt inferior a la de l’Spar, és un equip que ara lidera la mataronina Laia Flores i que compta amb l’experiència de la sèrbia Adrijana Knezevic, jugadora de l’Uni el curs 2015/16.

LA PRÈVIA

Moltes variacions o innovacions tàctiques les decideixo sobre la marxa partint d’un esquema clàssic
Som professionals i no ens podem queixar dels viatges, hem d’entrenar-nos i descansar bé
Alfred Julbe
Entrenador de l’Spar uni
Patrocini

L’Eurolliga, sense públic

Segons el polèmic esborrany que es va filtrar als mitjans sobre la desescalada a Catalunya, difícilment podrà accedir públic als partits de l’Eurolliga que l’equip ha de jugar a Fontajau contra el Riga, l’Ekaterinburg i l’Schio. En la fase 1 d’aquesta desescalada, entre el 23 de novembre i el 6 de desembre (període que inclou les dates de la competició) només es podran reobrir els equipaments esportius a l’aire lliure. En aquests s’hi permetrà un aforament màxim del 50% amb control d’accés. El club haurà de negociar, doncs, que es faci una excepció amb Fontajau i que se’l consideri, per la seva grandària, un equipament obert. L’esborrany, amb tot, no està aprovat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)