Eurolliga

Les bombolles de sabó

L’Spar Girona afronta la tercera experiència en l’Eurolliga amb tres partits a Fontajau, en la primera volta de la fase de grups

Sense resposta del Procicat a la petició de tenir públic, una de les bombolles perd un equip, l’Izmit

L’Eurolliga arriba demà a Fontajau per tercer curs. Al desembre, i en consonància amb la pandèmia, que va impedir que s’acabés el curs passat i amb un format, el de quatre grups –en lloc de dos– agrupats en bombolles, que balla. En clau local, perquè l’Uni encara no ha rebut resposta del Procicat a la petició de tenir públic, seguint el protocol establert a l’estiu, que hauria permès l’entrada d’abonats –o de 1.400 espectadors pel cap baix, un terç de l’aforament–. En clau global, perquè, a banda de Girona, hi ha un grup a Sopron i dos a Istanbul. En un, els positius de jugadores i tècnics de l’Izmit Beleyidisport –l’altre conjunt que ve de la prèvia– deixa amb tres el grup A: Kursk, Nadejda i Avenida.

La segona volta de la primera fase és al gener –del 17 al 21–, amb seus per determinar. Els dos primers passen als quarts –el març també en bombolla(14-21), com la final a quatre del 16 al 21 d’abril. I, com passava en anys anteriors, no hi ha equips de l’Eurolliga a l’Eurocopa.

La seva

Sonja Vasic (1,89 m, 1989) disputa l’Eurolliga per catorzè cop. L’ha guanyada tres vegades i en va ser la MVP el 2018. “És la competició més especial que hi ha. Té el nivell més alt. Hi ha les millors jugadores del món”, diu al lloc web de l’Spar Girona. “Podem descansar sense viatjar i sense perdre un dia”, diu l’alera sèrbia, que espera guanyar dos dels tres partits i que destaca: “Estem molt unides i concentrades, totes mirant en la mateixa direcció.”

Salt inicial

L’Spar Girona té demà a les 20 h –tots tres dies a aquesta hora– el primer partit, contra l’equip hipotèticament inferior; el Riga. Per tant, amb el Iekaterinburg –dijous– menjant a part, el duel amb l’Schio –divendres, l’ordre es repeteix al gener– serà el que marqui les possibilitats d’accedir als quarts per primer cop.

Binta Drammeh, a l’Araski fa dues temporades, és la referència de l’equip letó al perímetre. També hi destaca la base nord-americana Jessica Thomas (3/3 triples en l’últim duel a la lliga bàltica). El Riga, contra el qual l’Uni havia de jugar els quarts de l’Eurocopa el curs passat, s’ha de guanyar. I encara més en la primera jornada, per no anar amb el peu canviat. Suma un 10-0 a la LSBL i ha anotat 100 punts o gairebé. Com ara el 97-63 contra l’RSU també de Riga amb Karline Pilabere superant Drammeh –29 de valoració amb 13 punts i 11 rebots, pels 28 de la sueca (21 i 7). Paper mullat.

La muntanya russa

Breanna Stewart, referent del campió de la WNBA a l’estiu, encapçala l’autèntica selecció del món que té el Iekaterinburg. Campió les dues últimes edicions, l’equip que duu Carlos Colinas té Alba Torrens; la center de les Mystics Emma Messeman; l’hongaresa capaç de repartir més assistències que Gray Courtney Vandersloot, o Allie Quigley, 40% en triples a la WNBA.

Maria Vadeeva, companya de la base de l’Uni als Sparks i millor jugadora de la seva generació a Europa seguida de Reisingerová o Jonquel Jones, que aspirava a ser MVP de la WNBA fa un any, allarguen una llista de jugadores franquícia en qualsevol altre equip de la competició.

En la lliga russa ha passat tres cops de 100 (118 és el sostre i 109 en l’últim partit) i no ha viscut cap derrota, com el Dynamo de Kursk –el 20 de desembre es veuen les cares–. No prendre mal, ni físicament ni mental 24 hores abans de jugar contra l’Schio sembla, tocant de peus a terra, la prioritat.

Familiar

L’últim equip de jugar a Fontajau en competició europea serà, contra el Iekaterinburg, el primer a fer-ho demà (17 h). Sandrine Gruda és encara el far de l’equip contra qui l’Spar Girona s’hauria de jugar ser segon, que també suma una derrota en la seva lliga. Exteriors com ara Sottana i Dotto a banda, el canell de la belga Kim Mestdagh –a l’Avenida en l’última lliga que va guanyar– i el paper de Natalie Achonwa (IndianaFever) davant Araújo i Elonu han de determinar les possibilitats de l’equip d’Alfred Julbe, amb més talent i experiència individual.

LA DADA

2
partits
de lliga han perdut entre els quatre equips del grup de l’Uni. Vasic confia lligar 2 triomfs a Girona.
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)