Eurolliga

Història de dues ciutats

Bàsquet. Jasikevicius viurà a Kaunas (19.00 h) un dels partits més especials en el seu retorn com a tècnic de l’altre club que més ha estimat

Sarunas Jasikevicius va néixer a Kaunas, una de les grans ciutats del bàsquet europeu. Amb 23 anys va veure com Stombergas i companyia, en el Zalgiris dels seus somnis, aixecava l’Eurolliga contra la poderosa Virtus de Messina en el dia més important de la història de Lituània després de la seva independència. Saras, que llavors jugava en el Lietuvos Rytas de Vílnius, també ho acabaria fent quatre vegades, per primer cop el 2003 però a milers i milers de quilòmetres de la seva estimada Kaunas, Barcelona.

Aquesta tarda (19.00 h, DAZN) el lituà tornarà a Kaunas vestit per primer cop com a entrenador de la seva terra d’acollida, Barcelona, on ha estat rebut aquest estiu com un vertader fill pròdig després de moltes temporades de disgustos al Palau. Amb ell ha vingut dos dels herois del Zalgiris del 1989, els assistents Darius Maskoliunasi Tomas Masiulis.

L’entrenador, amb tot, no està per gaires festes, ja que es troba enmig de la seva primera minicrisi a Barcelona, amb dues derrotes seguides (Asvel i València) que l’han fet esclatar i demanar als seus jugadors un canvi d’actitud urgent per afrontar els pròxims compromisos.

El Barça és el líder en l’Eurolliga (8-2), però Saras es guia més per les sensacions, i ara no són bones. A Kaunas, on no va poder jugar com a professional fins al 2013, serà rebut com un heroi, però l’equip local també té problemes. Va començar embalat gràcies també al factor públic, però es troba amb balanç negatiu (5-6) i fora de la zona de play-off- També és cert que, econòmicament, el Zalgiris no pot competir amb els grans d’Europa i cada curs ha de començar la seva pròpia reconstrucció, i encara més aquesta vegada, sense el seu estimat Jasikevicius, que consideren que va fer un autèntic miracle quan va portar l’equip a la final a quatre del 2018, curs en què va ser nomenat millor entrenador d’Europa.

18 equips
sense propera
Conec bé aquest pavelló i per nosaltres és millor que aquesta vegada no hi hagi públic
Saras Jasikevicius
entrenador del BARÇA
Sempre és molt emocionant tornar a casa però ara en el que penso són en les dues derrotes seguides i com millorar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)