Més bàsquet

Colau lliura la medalla d’or al mèrit esportiu a Encarna Hernández

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha fet lliurament de la medalla d’or al mèrit esportiu de la ciutat a Encarna Hernández la nena del ganxo, històrica jugadora i entrenadora de bàsquet catalana. Al novembre, el ple de l’Ajuntament de Barcelona va aprovar per unanimitat atorgar a aquesta pionera del bàsquet a Espanya el màxim reconeixement de la ciutat en l’àmbit esportiu i aquest dimecres Colau va acudir al seu domicili per fer-li lliurament de la medalla. “Ahir vam lliurar a la nena del ganxo la medalla d’or al mèrit esportiu, però aquesta medalla va més enllà de l’esport: és un reconeixement a una generació de dones que van trencar barreres i que van construir la Barcelona popular i diversa que som”, ha destacat Colau en un tuit. I afegeix: “Encara hi ha molta gent que no coneix Encarna Hernández, la mare del bàsquet en aquest país. I és insòlit. Té 103 anys i va començar a jugar als 13. Ha estat jugadora, entrenadora i àrbitre. I sobretot ha estat una dona valenta i inconformista que va obrir camí”.

Encarna Hernández Ruiz (Lorca, Múrcia, 1917) va arribar a Barcelona als 10 anys i va ser jugadora, entrenadora, la primera de Catalunya i d’Espanya, i àrbitre de bàsquet, fins a la seva retirada el 1953. Era coneguda com la nena del ganxo per la facilitat amb la que feia servir aquest llançament per encistellar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)