ACB

Festival ofensiu del Barça al Donostia Arena (68-110)

L’equip blaugrana signa la màxima anotació de la temporada contra l’Acunsa GBC després d’una primera part espectacular (36-62) i una sèrie de 12 14 triples

El Barça ha segellat una victòria incontestable al Donostia Arena contra l’Acunsa GBC i ha certificat la seva màxima anotació de la temporada (68-110). L’equip de Saras Jasikevicius ha exhibit una efectivitat espectacular en la primera meitat (36-62), amb 12 de 14 triples, que no ha deixat cap possibilitat de reacció al conjunt basc. El Barça continua en segon lloc de la lliga ACB (16-3), mentre que l’Acunsa, penúltim (4-16), veu estroncada la sèrie de dues victòries consecutives.

Amb bona circulació de pilota i un Kuric pletòric en els triples (4 de 6), l’equip blaugrana ha colpejat primer amb un parcial de 12-23. Només un primer tastet del que vindria més tard. El conjunt basc ha agafat oxigen amb la recuperació d’alguna pilota (19-23), però l’encert de Bolmaro i Smits han deixat el resultat al primer quart en 21-28. El segon quart ha començat amb bons minuts de Davies marcant territori a la zona i sis punts consecutius de Hanga amb un triple i una jugada de 2+1 (26-42). Marcelo Nicola ha demanat temps mort, però l’efectivitat del Barça no tenia aturador. Al contrari, l’encert en els llançaments triples ha estat espectacular i amb una sèrie de 12 de 14 (85%), amb la intervencions de fins a set jugadors, ha arribat al descans amb 26 punts de renda (36-62) i la victòria encarrilada. L’exhibició ofensiva ha estat total amb 11 de 13 en llançaments de dos, per un global de 23 de 27 tirs de camp.

Amb l’Acunsa tocat anímicament, el festival blaugrana ha continuat en els 5 primers minuts després de la represa amb un parcial, d’entrada, de 7-17 (43-79). Nicola ha tornat a demanar temps mort amb la intenció que els seus jugadors no donessin tantes facilitats, però no hi havia res a fer. El parcial d’aquest quart ha estat de 16-32 i l’avantatge s’enfilava als 42 punts (52-94) encara amb 10 minuts per jugar. En el tram final, la major intensitat defensiva dels locals i pèrdua d’efectivitat dels blaugrana han deixat les coses tal com estaven (16-16). Tots els jugadors del Barça han anotat, però han destacat els 18 punts de Davies, els 14 de Kuric i els 13 d’Oriola.