Lliga femenina

Dos mesos d’un no respirar

Bàsquet. L’Spar Girona tindrà sis partits en 17 dies després de l’aturada per la finestra FIBA, en què l’Uni perd més de mig equip perquè Chelsea Gray va a Carolina del Sud. Al març, la copa, l’Eurolliga i el final de la lliga regular

L’Spar Girona-Avenida tanca la fase regular de la Lliga Femenina, el 27 de març en horari unificat (19 h). Un plat fort per al qual queden tot just dos mesos d’una activitat vertiginosa perquè, després del partit de demà passat a Fontajau contra el Bembibre, les competicions s’aturen per les finestres FIBA; però no les jugadores. María Araújo, Laia Palau, Sonja Vasic, Julia Reisingerová i Frida Eldebrink marxaran amb les seleccions. I aquest cop també Chelsea Gray, del 4 al 7 de febrer a la Universitat de Carolina del Sud amb la selecció dels EUA. Una llista de 19 en què també hi ha Katie Lou Samuelson, màxima anotadora de l’Eurolliga (21 punts de mitjana).

L’Uni té després de la finestra de l’hivern sis partits en 17 dies, entre els quals el de casa contra el Gran Canària –ajornat el 3 de gener– i la visita a València –havia de ser dissabte passat, l’endemà que els dos equips juguessin l’Eurolliga i l’Eurocopa. L’Spar Girona tornarà al cap d’una setmana al País Valencià i després de visitar Càceres, per la copa. La setmana després, doble duel amb l’Avenida en els quarts de l’Eurolliga, en una bombolla que l’Uni vol organitzar.

L’asterisc

El calendari s’aguanta per un fil pel degoteig de casos de la Covid-19. Helena Oma no pot debutar amb l’Ensino divendres contra el València, per un positiu en l’equip taronja, que ja va haver d’ajornar per aquest motiu el seu duel amb el Bembibre –15 gener– abans de l’Eurocopa de la qual era amfitrió. Oma jugarà el seu primer partit amb el conjunt gallec a Bembibre l’11 de febrer i, al cap de tres dies, debutarà a Lugo com a local contra el seu exequip, l’Spar Girona. “Em vull sentir amb més confiança i aquest canvi m’ajudarà en l’àmbit mental”, va dir en la seva presentació.

També l’Avenida està en alerta, pel positiu en l’Izmit, rival abans-d’ahir a Salamanca (98-72 sense Silvia Domínguez, Karlie Samuelson ni Marica Gajic, la bòsnia per lesió).

Lliga Femenina
Spar Girona - Bembibre 29 gener
Spar Girona - Cadí la Seu 11 febrer
Ensino - Spar Girona 14 febrer
Spar Girona - G. Canària * 16 febrer
Spar Girona - Promete 21 febrer
València - Spar Girona * 24 febrer
Al-Qázeres - Spar Girona 28 febrer
Spar Girona - Araski ** 12 març
Zamarat - Spar Girona ** 20 març
Spar Girona - Avenida 27 març
Copa
Fase final a València 4-7 març
Eurolliga
Quarts de final 15-21 març (*) ajornats (**) possible canvi data
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)