Eurolliga

Oficialitzat el retorn de Pau Gasol al Barça

Pau Gasol ha fet oficial avui el seu fitxatge pel Barça pel que resta de temporada i ha fet bullir les xarxes amb una expectació accelerada de retuits. El pivot de Sant Boi (2m15), el millor jugador català de tots els temps, torna al club on es va formar vint anys després de marxar als Memphis Grizzlies (2001-2008) –tot i que va ser seleccionat en la tercera posició del Draft de 2001 per Atlanta Hawks, que va traspassar els drets als Grizzlies– i de llaurar una carrera fantàstica a l’NBA coronada amb dos anells amb els Lakers, club en el qual va jugar sis temporades (2008-2014), i diversos reconeixements individuals, com haver estat titular junt amb el seu germà Marc en l’All Star 2014-2015, en la seva cinquena participació en el partit de les estrelles. Mai abans dos germans havien estat titulars. Els seus grans objectius són provar-se físicament després de la seva lesió en el peu esquerre per veure si pot jugar els Jocs de Tòquio i aportar la seva qualitat i experiència a la plantilla de Saras Jasikevicius, tècnic que ha donat la benedicció al fitxatge i que va coincidir al Barça amb el pivot català en la seva etapa de jugador. Gasol du sense jugar des del març de 2019 quan militava en els Milwaukee Bucks, el seu cinquè equip en la NBA després de passar també per Chicago (2014-2016) i Sant Antonio Spurs (2016-2019). Un total de 1.362 partits en divuit temporades, que aviat és dit: 1.226 de lliga regular i 136 de play-off.

Arriba per millorar una plantilla que travessa un moment òptim. Amb l’empremta de Saras, l’equip mossega al darrera i esprem el talent en atac, però sense recórrer a la dependència malaltissa de Mirotic. Absolutament endollat, lidera l’Eurolliga i va esclafar el Madrid en la final de copa en una exhibició de recursos i joc col·lectiu. Vint anys abans, Gasol va viure la seva eclosió fulminant en la copa de Màlaga 2001. Precisament el fet que demà s’acabi el termini d’inscripció de jugadors a l’Eurolliga ha precipitat l’anunci després que Gasol s’hagués mostrat molest per la filtració dissabte de les negociacions. El mateix jugador va sortir al pas, a la nit, afirmant que no estava “llest” per saltar a la pista, però en cap cas va desmentir l’acord que ara ja s’ha oficialitzat.

No cobrarà una fitxa convencional. De fet, ja treballa en certa manera per al club des de fa uns mesos. L’any passat va ser nomenat per Bartomeu assessor estratègic i ambaixador global del club als EUA. Els tres candidats (Laporta, Font i Freixa) van avalar l’operació per la significança del jugador i perquè ell mateix es va oferir sense cap cost addicional. El jugador i Bartomeu ja havien negociat, abans de la moció de censura, el seu retorn al Barça però el pivot, que s’entrenava en solitari, va preferir esperar.

Pau Gasol no desaprofitarà, doncs, l’oportunitat de convertir-se en un dels pocs jugadors de la història amb l’NBA i el títol europeu en el seu palmarès. Només hi ha un cas, de fet, d’un jugador que hagi conquerit primer l’anell de l’NBA i després, la glòria europea. Bob McAdoo va guanyar, com Gasol, dos anells amb els Lakers (1982 i 1986) i després, va ser campió europeu amb l’Olimpia de Milà (1987 i 1988). Els altres jugadors que han fet un doblet altament complicat han triomfat primer a Europa. Són Kukoc (Split i Chicago), Ginóbili (Virtus i San Antonio) i Tabak (Split i Houston).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)