Lliga femenina

L’Spar Girona encaixa la tercera derrota a la lliga (58-55)

Bàsquet.

L’Spar Girona ha encaixat a tercera derrota a la lliga, a la pista del València contra qui ja havia perdut a Fontajau en un final ajustat en què Laia Palau ha tingut una suspensió per empatar a 57.

L’Uni ha fet una molt bona primera meitat però, en la segona, s’ha vist inferior físicament i amb només dues cistelles (Palau i Vasic) ha acabat a remolc (46-39) per encara el darrer quart amb més ganes que força.

Sonja Vasic amb cinc punts seguits ha empatat a 13 amb el primer triple gironí després que les locals castiguessin el balanç vermell per contrarestar el bon inici amb Reisingerová (0-4) de referència inicial. Eldebrink, la única que ha jugat tot el primer quart dels dos equips ha fet dues accions seguides ja de base (15-17) i Trahan Davis ha deixat en empat el primer quart (17-17) i ha picat primer en el segon (19-17).

L’Spar Girona ha lligat un 0-10 (19-27) amb punts de quatre jugadores (triples de Palau i Vasic i Elonu i Labuckiene de sota) que obligava Rubén Burgos a demanar temps mort a 6:38 per la mitja part.

La zona d’Alfred Julbe posterior al temps ha acabat amb triple de Leti Romero després d’una molt bona circulació, però la defensa de l’Uni creixia i l’equip vermell es mantenia per davant concedint només accions esporàdiques fins que Vasic anotava el tir lliure de la tècnica a Anna Gómez (27-34). Només el segon triple de Romero (2/3) castigant la defensa en el directe de Ferrari (30-35), que després fallava el seu (0/3) ajustava el marcador al final del segon quart.

El València ha sortit millor al tercer quart i amb una sola cistella gironina (34-37 Palau)s’ha posat per davant amb el segon 2+1, primer d’Allen i després de Gil (40-37) que obligava Alfred Julbe ha aturar el partit i refrescar els conceptes. I Vasic ha anotat de seguida (40-39) però ni les rotacions han permès a l’Uni trobar el cèrcol mentre Leti Romero estirava la diferència local (46-39) per tancar el tercer quart amb la màxima.

El primer triple de Ferrari (48-44), a 8 minuts pel final, tornava a posar l’Spar Girona al partit amb tot just la tercera cistella en joc de la segona meitat. Reisingerová –ha entrat ella i no Araújo– mantenia l’Uni a prop a menys de cinc minuts (52-48) i Elonu superant Gil de fora cap a dins ajustava el marcador (52-50).

Queralt amb permís per a tirar (54-50) i Gulich de cinc metres recuperaven el marge (56-50) i les gironines de tir lliure (2/2 Eldebrink i Reisngerová) es posaven a dos a 1:32. L’1/2 de Palau després d’una bona defensa reduïa el marge a la mínima expressió a l’últim minut i Ouviña a 31,4 segons deixava el 57-55 amb 1/2 de 4,6 m. deixant un darrer atac a les gironines que s’acabava jugant Laia en suspensió