ACB

L’esperit del TDK

ACB. El Baxi se sobreposa a totes les dificultats i tomba l’UCAM amb Janning de revulsiu i salvador

Baxi 85 UCAM 84

BAXI MANRESA:Mason (7), Hinrichs (2), Tabu (4), Vaulet (10), Eatherton (9) –cinc inicial–, Ferrari (10), Báez (6), Martínez (10), Janning (19) i Sima (8). 20/37 de 2. 9/24 triples (4 Janning, 2 Martínez, 1 Mason, 1 Tabu). 18/31 tirs lliures. 36 rebots (8 Eatherton). 19 assistències (6 Ferrari). 87 valoració (22 Janning).UCAM:Davis (7), Webb (20), Bellas (6), Lima (6), Rojas (6) –cinc inicial–, Townes (3), Radovic (9), Jok (14), Cate, Taylor (6), Strawberry (7). 25/48 de 2. 6/27 triples (2 Jok, 1 Webb, 1 Rojas, 1 Davis). 16/21 tirs llures. 41 rebots (10 Webb). 19 assistències (4 Lima). 85 valoració (27 Webb).PARCIALS:18-18, 24-13, 18-29 i 25-24.

El Baxi va celebrar el 25è aniversari del triomf en la copa del TDK amb una victòria (85-84) que haurien signat alguns dels jugadors històrics d’aquell equip que ahir van presenciar el partit des de la grada. Els de Pedro Martínez es van sobreposar a totes les adversitats possibles. A banda de les lesions ja conegudes de Dani Pérez i Guillem Jou, Báez i el nouvingut Ferrari van jugar encara sense ritme, Eatherton va acabar lesionat i Tabu, a la banqueta a l’inici del darrer quart. Malgrat tot, l’equip va mantenir la calma en els instants finals i Janning va aparèixer per celebrar la seva renovació amb triples decisius en els moments més calents del partit. L’escorta visitant Davis va anotar el triple final des de la seva pista quan el rellotge ja estava a zero i amb el partit resolt.

Des dels primers minuts es va veure que els dos equips, en mala ratxa –tres derrotes seguides els catalans i cinc els murcians–, tindrien problemes per imposar el seu propi ritme. Sito Alonso també ha perdut Frankamp, i el seu substitut, Isaiah Taylor, és un jugador molt més anàrquic. Pel que fa al Baxi, quan el tàndem Ferrari-Janning, cridat a liderar el joc ofensiu de l’equip, va saltar a la pista, es va notar contra un rival que anava al xoc, però amb mala selecció de tir. Els millors moments del Baxi es van viure en els primers minuts del segon quart, amb Ferrari fent de tot i Sima i Vaulet aportant energia als dos costats de la pista. Un tres més un de Tabu va completar un 13-3 que reflectia el domini local (33-24). Abans del descans, el partit es va descontrolar, però el Baxi en va sortir sense ferides, sobretot pel triple final de Báez (42-31).

Després de la represa, l’UCAM i, sobretot, Webb i Jok van passar per sobre del Baxi, que no trobava solucions i perdia una pilota rere l’altra en atac. Lima, sota el cèrcol, rematava un dolorós parcial de 12-27, però un cop més quedava l’esperit de supervivència, encarnat per Janning, que va clavar un triple vital abans de l’últim quart (60-60). Els últims deu minuts van ser, precisament, això, un exercici constant de supervivència, sobretot després d’un dos més un de l’imperial Webb (67-71). Janning va respondre amb un triple, va recuperar ell mateix la pilota en l’acció següent i pam!: tres punts més en transició (73-71). Mason es va afegir a la festa (76-73) i a partir de llavors l’equip es va aferrar a la defensa i va treure faltes en atac davant d’un rival físicament més sencer. Els errors en els tirs lliures (18 de 31) van abocar el partit a un final igualat, però Strawberry va errar el triple que hauria forçat la pròrroga.

Els campions, a les grades

Alguns dels jugadors del TDK que va guanyar la copa el 25 de febrer del 1996, com ara Creus, Estellar, Vázquez i Singla, van presenciar en directe la victòria d’uns jugadors que portaven un uniforme inspirat en el d’aquell històric equip. El duel el va presidir el trofeu de la copa, situat en una zona ben visible. Només hi va faltar, és clar, el caliu del públic.