LEB Or

El Girona no falla a Fontajau contra el Canoe (87-62)

Bàsquet.

El Bàsquet Girona ha sumat la tercera victòria seguida a Fontajau, contra el cuer de la lliga i amb aportació col·lectiva de tots els jugadors locals, perquè set d’ells han anotat 7 punts o més i sense que cap d’ells siguin els bases Pepo Barral (2) i Albert Sàbat (6). L’equip de Carles Marco manté les opcions d’entrar al grup d’ascens a manca de dos partits per disputar .

El Girona ha començat dominat el primer quart, des del triple en la primera possessió (3-0 Logan) i la última (20-14 Schaftenaar). Barral i Cosialls han començat en l’equip inicial i malgrat les pèrdues (6) el 9-6 en rebots i l’1/5 triples visitants –3/5 el Girona amb el de Pep Busquets (11-8)–permetia els vermells picar primer.

Sevillano (24-17), Schaftenaar de 6,75 m (27-19) i l’aler badaloní amb acció continuada a 7:01 pel descans permetien superar la barrera psicològica (30-19). Un 0-6 amb els locals ja en bonus obligava Carles Marco a demanar temps mort (30-25 a 6:02). Una suspensió de Sàbat ha estat un parèntesi perquè el Canoe amb antiesportiva de Logan ajustava el marcador (33-31) per deixar en 3-12 el parcial visitant.

Logan en suspensió (35-31) i Jonsson (37-31) i la insistència visitant en el triple (2/13 al descans) han impedit el Canoe posar-se per davant (temps mort visitant a 2:17) i Logan al contraatac ha pogut lligar el 6-0 (39-31) abans de marxar al vestidor.

Kari Jonsson al primer atac del tercer quart recuperava la desena (41-31), amb els cinc homes del Girona a pista que havien començat el partit a la banqueta, i el primer triple de Sàbat igualava la màxima (44-33) abans que Schaftenaar també de lluny i Faye de prop la fessin créixer (49-33 temps mort visitant a 6:10 per acabar el tercer quart).

Logan en la primera pilota que tocava després d’entrar per Sàbat –jugava amb Barral– ha clavat el seu segon triple (54-43) però González al límit de la possessió ajustava el marcador de tres (54-47). Logan, Barral i Sevillano assistit per Cosialls han protagonitzat la reacció local abans de tancar el tercer quart (60-47).

Jonsson i Cosialls al límit de la possessió mantenien la distància (64-51) i l’aler pivot de Sant Cugat de 6,75 m establia una màxima de setze a 6:46 (67-51) abans que Busquets amb addicional i Logan l’apropessin a la vintena (74-55 temps mort del Canoe a quatre i mig pel final).

Sevillano de tres per partida doble (77-57 i 80-57) i Schaftenaar (87-62) al tram final han millorat encara més l’estadística en el triple amb 11/23 pels locals i 5/23 pel Canoe.