Eurolliga

Mirotic, imparable a Atenes

Bàsquet. Eurolliga. El pivot (25 punts) lidera el Barça, que fa un partit seriós en defensa en l’estrena d’Hezonja, el millor del Panathinaikòs en el seu retorn a l’Eurolliga

Panathinaikòs 77 Barça 85

PANATHINAIKÒS:Hezonja (21), White (7), Mitoglou (13), Bentil (14), Sant-Roos (5) –cinc inicial–, Mack (11), Papagiannis (4), Bochoridis (2) i Kaselakis. 14/30 de 2. 10/20 triples (3 Mack, 2 Hezonja, 2 Bentil, 1 White, 1 Mitoglou, 1 Sant-Roos). 19/23 tirs lliures. 20 rebots (5 Papagiannis). 12 assistències (3 Bochoridis). 73 valoració (20 Hezonja).BARÇA:Davies (8), Hanga (4), Higgins (16), Mirotic (25), Calathes (9) –cinc inicial–, Westermann, Bolmaro (8), Smits (6), Oriola (2), Abrines (2), Kuric (3), Claver (2). 22/33 tirs de 2. 11/23 triples (5 Mirotic, 2 Bolmaro, 2 Higgins, 1 Kuric, 1 Calathes). 8/12 tirs lliures. 23 rebots (5 Mirotic). 23 assistències (4 Bolmaro i 4 Higgins). 85 valoració (27 Mirotic).PARCIALS:17-26, 22-21 (39-47); 11-12 (50-59) i 27-26 (77-85).

La propera (04-03-21)

Zenit-R. Madrid; Anadolu Efes-CSKA; Maccabi -València; Bayern-Panathinaikòs; Khimki-Alba Berlín; Zalgiris-AX Milà; Olympiacòs-Estrella Roja; Asvel-Fenerbahçe; Barça-Baskonia

El Barça va superar el Panathinaikòs (77-85), manté el lideratge en l’Eurolliga (19-8) i s’oblida de la derrota contra l’Asvel al Palau, que va coure i molt a Jasikevicius. L’encert de Mirotic (25 punts, 5/9 triples), l’energia de Bolmaro i l’aparició en els instants finals de Higgins van ser factors determinants per tombar un rival liderat des del primer dia per l’exblaugrana Hezonja (21 punts), erigit en el nou pal de paller dels grecs, que van provar de fer una defensa molt física, a l’estil de l’Asvel, però no se’n van sortir.

Amb les baixes rellevants de Papapetrou i Nedovic, el tècnic local Kattash es va encomanar des d’un primer moment a Hezonja, ultramotivat en veure’s des del primer moment com a líder ofensiu a l’OAKA. Al davant, però, els grecs es van trobar la millor versió de Mirotic, imperial en el primer quart (13 punts, 3 de 5 triples).

L’encert del montenegrí va permetre al Barça portar sempre la batuta en el marcador i en el ritme del partit, sobretot després del seu tercer triple (12-21). El seu relleu el va agafar Bolmaro, ja amb una confiança cega en ell mateix, no només per l’activat defensiva que li exigeix Saras, sinó també en atac. El primer quart va acabar, de fet, amb un triple des de la cantonada de l’argentí.

El segon, amb Mirotic descansant, va començar amb un intercanvi de triples que per moments va afavorir als grecs (27-31), que van aprofitar les petites escletxes que va deixar la defensa blaugrana. En defensa, els d’Atenes també s’hi van esmerçar més i van aprofitar la ràpida acumulació de faltes del Barça per sumar des del tir lliure. Hezonja, encara irregular, no es va amagar i va clavar el seu primer triple en el quart intent després que Mirotic aconseguís la màxima diferència (33-47) en uns minuts en què el Barça va jugar amb paciència en atac, a banda d’un triple de gairebé 8 metres de Calathes. que no va tenir el seu millor dia en el retorn a Atenes. Saras va a marxat emprenyat al vestidor. Amb 17 segons (36-47) va preparar una jugada en atac, però Smits va cometre falta en atac. En l’acció següent el cubà Sant-Roos no va perdonar des dels 6m75.

Encallats

El Barça va patir de valent en atac en el tercer quart, amb pèrdues, faltes en atac i males lectures dels bases i errors poc forçats La defensa grega va aconseguir finalment el que volia repartint la llenya que calgués. Cinc punts en cinc minuts, van anotar els blaugrana, amb un triple de Mirotic inclòs, però l’equip va saber viure en el fang defensant amb ungles i dents, sobretot a Hezonja, que es va destapar en l’última jugada amb un gran coast to coast.

Higgins diu prou

El joc físic dels grecs es va continuar imposant en els primers minuts del darrer quart (55-61), però dues esmaixades de Smits i Bolmaro, aquesta, espectacular després d’una gran recuperació, i un triple de Higgins van donar aire (57-68). Hezonja no es va resignar, però el seu segon triple va ser l’últim alè de l’equip abans que, un altre cop Higgins, rematés la feina amb un altre triple i una entrada marca de la casa.

L’Eurolliga no s’atura aquesta setmana i el Barça rep divendres al Palau un altre rival dur de pelar, el Baskonia d’Ivanovic.

M’he sentit molt bé des del principi i els companys també m’han sabut trobar en atac
Nikola Mirotic
jugador del barça
No hem fet un gran partit, però guanyar contra ells la batalla del rebot ha estat clau