Lliga femenina

L’Spar Girona supera l’Avenida a la pròrroga (78-91) i serà a la cinquena final de copa seguida

Bàsquet.

L’Spar Girona ha eliminat l’Avenia en la semifinal de la copa i aquest diumenge al migdia jugarà la seva cinquena final i, per primer cop, sense que tingui les castellanes a qui no ha via guanyat mai encara en aquest torneig al davant. L’Uni ha sobreviscut a un molt mal tercer quart en què ha encaixat un 16-0 i només ha fet una cistella i ha deixat sense arguments en la pròrroga l’equip de Roberto Íñiguez, que perd el primer partit aquest curs en la primera derrota del vitorià en la seva tercera temporada a una banqueta a l’estat.

L’efecte J

L’Avenida ha picat primer amb dos triples de Cazorla (8-4), el segon dels quals replicat per Eldebrink en l’inici del 0-6 protagonitzat per Reisingerová, que a diferència de la supercopa carregava Hof i posava l’Spar Girona per davant (8-10). Vilaró (11-10) i Gray (11-13) de 6,75 m s’afegien al bombardeig sortint de la banqueta i Hayes superava per primer cop Vasic (13-13) en la darrera cistella en joc d’un gran primer quart fins el 2+1 de Hayes (21-18).

Són més

El triple de Leo Rodríguez (26-20) ha despertat l’Uni, que amb Ferrari al següent atac (26-27) i Palau assistida per Gray (28-28) capgirava el marcador mitjançant el quart punt d’Elonu (28-30 a 7:05, temps d’Íñiguez). Julbe ha ordenat la zona després i Hayes l’ha trencat a la segona de tres (31-30) i després que li compensessin la falta en atac que s’havien atrevit a assenyalar-li abans.

Desequilibri

Gray amb addicional tornava a posar per davant l’Uni (32-33) però la tècnica a Julbe a 5:01 després que Eldebrink fallés de tres a pilota recuperada en la pressió Hayes també era castigada pels àrbitres a 4:51. La sueca no fallava en estàtic (33-36) i superava Domínguez en defensa, abans de forçar-li una falta en atac a un minut per la mitja part en plena exhibició d’assistències de Gray: 38-44 Vasic i 38-44 Reisingerová a 25,4. Milic de pissarra trencava el 0-6 (40-44) i Laura Antoja ha pogut marcar la darrera acció a 5,8 que Vasic ha fallat de sota després de creuar tota la pista.

Carregades

La tercera de Palau (a 7:50) i la quarta de Reisingerová (a 7:30), les dues en atac, i els triples de l’Avenida a la zonal de l’Uni permetien les blaves empatar a 46 (Katie Lou) primer i, després de la quarta de la capitana a 6:20, Samuelson i Cazorla (50-46) feien que Julbe hagués d’aturar-ho amb el 10-0 amb cinc punts de les dues a 5:47.

Pobresa ofensiva

El tretzè punt de Cazorla i Hayes forçant al màxim establien la màxima castellana amb el que ja era el 14-0 (54-46). I sense ordre ni el·laboració en atac, Eldebrink ha posat fi al 16-0 (56-46 Milic) amb 1/2 tirs lliures (56-47) i en una altra visita al tir lliure feia el 58-48 per acabar el tercer quart amb una sola cistella en joc: 40-46 Vasic a 8:25.

Aire

Dues faltes en atac a l’Avenida (Cazorla i Hof), el triple de Gray a 7:44 (60-51) i el de Ferrari donaven aire a les vermelles (62-56). La segona acció de Reisingerová assistida per la californiana feia que Íñiguez aturés el rellotge a 6:07 amb un 2-11 encaixat (62-59).

Eliminació i reacció

Vasic a la tècnica a l’entrenador de l’Avenida a 5:34 feia el 64-60 després de contraatac encaixat i Reisingerová de sota el 64-62 però la cinquena a la següent acció i després d’ofensiu blau l’enviava a la banqueta. Però Ferrari posava l’Uni per davant de tres (64-65) i la primera cistella d’Araújo de nou (66-68) també de lluny, abans que Gray forcés cap a dins el 66-70 a 3:05 –temps mort blau.

Només Milic (66-65 i 68-70) veia l’anella i Vasic a menys de dos minuts per acabar i també forçant feia el 68-72. Hayes i Katie Lou empataven a 72 pels errors de Vasic i Gray i la sèrbia se la jugava de 7 metres al darrer atac, gairebé de tant lluny com Hayes, que tampoc podia evitar la pròrroga.

Desempat sense color

Eldebrink de 6,75 m al límit de la possessió i amb la pilota botant al cèrcol feia el 72-75 i Vasic sobre Hayes el 72-77 a tres minuts i el 72-79 a tauler i caient enrere amb la sort que Laura Antoja demanava en la prèvia.

Hof a 1:59 feia la cinquena i Labuckiene el 72-81 de 4,6. Cazorla a 1:46 ha estrenat el compte de l’Avenida en la pròrroga (73-81) i Eldebrink no fallava de la línia (73-83) abans que Domínguez li fes la primera cistella en joc a 1:19 (75-83). Eldebrink de tres ha tancat lapròrroga (75-88)