ACB

La Penya fa un partidàs a la Fonteta (89-102)

Gran joc col·lectiu dels de Duran amb set jugadors arribant o superant els 10 punts anotats

La Penya, sense López-Arostegui, ha aprofitat el desgast de l’Eurolliga del València i ha assaltat la Fonteta (89-100). Els verd-i-negres i els valencians tenen ara mateix les mateixes derrotes però el Joventut té un triomf menys perquè li queda el partit ajornat contra el Burgos.

Els verd-i-negres han començat endollats amb un Pau Ribas -MVP de l’última jornada ACB- en un estat de confiança i encert increïble amb 9 punts (10-17). A més, els de Carles Duran han jugat col·lectivament en atac amb uns percentatges d’encert impressionants: 10/12 tirs de dos i 5/8 triples. Això li ha donat un avantatge de sis punts (29-35). Però les moltes pèrdues de la Penya (10) i els rebots ofensius dels de Ponsarnau (6 en atac i només 4 en defensa) han permès arribar viu al València al descans (43-47).

Al tercer període Kalinic i Prepelic s’han carregat amb faltes i han anat a la banqueta. I els valencians han trobat a faltar referents. Tot al contrari d’un Joventut que s’ha multiplicat en defensa amb Birgander com a gran referent i entre Ribas i Bassas han eixamplat la diferència fins a una màxima d’11 punts (58-69). Al final del tercer quart 62-71. A partir de llavors els verd-i-negres han dominat amb autoritat davant un València fos que ha defensat els 11 punts que tenia de marge del partit d’anada. Els de Duran han arribat a dominar de 20 punts (64-84).