LEB Or

Mala peça al teler

Bàsquet. LEB Or. Primera derrota a casa en la segona fase del Girona, amb Rozitis fallant el tir lliure per a l’empat

Girona 74 Càceres 75

BÀSQUET GIRONA:Sàbat (11), Jónsson (9), Logan (16), Rozitis (12), Schaftenaar (5) –cinc inicial–; Busquets (5), Barral, Cosialls (4), Faye (7) i Sevillano(5). 16/33 de 2, 11/30 triples (4 Logan, 3 Sàbat i 1 Jónsson, Schaftenaar, Busquets i Sevillano), 9/13 tirs lliures, 28 rebots (5 Logan i Schaftenaar), 14 assistències (8 Sàbat) i 69 valoració (21 Logan).CÀCERES:Cárdenas (8), Schaftenaar (15), del Águila (3), Pedersen (15), Ventura (3) –cinc–; Schmidt (21), Uso, Etxeguren i Barber (19). 17/33 de 2, 8/23 triples (3 Schmidt, 2 Pedersen i 1 Cárdenas, del Águila i Ventura), 17/23 tirs lliures, 36 rebots (12 Pedersen), 10 assistències (4 Cárdenas) i 85 valoració (29 Pedersen).PARCIALS:22-20, 25-22 (47-42), 10-16 (57-58) i 17-17 (74-75)

No és perdre un partit, el primer a Fontajau des del 3 de gener. Ni que sigui el primer de la segona fase –n’hi ha quatre a casa, en queda un–. Tampoc que Rozitis amb prou feines acostés la pilota al cèrcol amb 74-75 en l’addicional quan faltaven dues dècimes. Ni que sigui la segona derrota seguida en dos partits, perquè l’equip havia enllaçat cinc triomfs. El que fa mala pinta és com queda l’equip, en l’aspecte físic i anímic. Carles Marco perd Pepo Barral, amb una lesió muscular (3 minuts en el primer quart ahir), i Gerard Sevillano, al turmell que ja s’havia lesionat abans (a 2:42 per al descans). Ryan Logan (16 punts i 4/4 triples) va arribar al desenllaç de miracle. L’equip continua líder, però en baixen quatre –el Canoe ja n’és un– i s’ha de tornar a refer, com quan acumulava 1-5 en la lliga. Per començar, diumenge a Ourense (89-77 el 31 de març a Fontajau) contra un rival que també encadena quatre derrotes.

El quart triple de Logan, a 4:09, completava un 8-0 de parcial (70-62) i era la penúltima cistella en joc dels locals, abans que Rozitis agafés l’ofensiu al triple a la desesperada de Busquets, rebés falta i anotés. El Càceres va lligar un 2-13 mentre els locals, sense oxigen ni al cap ni a les cames, no trobaven el cèrcol verd. I tot perquè el partit va acabar allà on volien els visitants, al fang.

L’inici va ser molt bo al davant i al darrere: Pedersen (14-11), de tres, era el primer del Càceres que feia punts i no es deia Roeland Schaftenaar, autor de 10 dels 13 primers punts (14-13). Logan no va fallar (9-4, 14-8 i 17-13) i Sevillano (6/12 vermell), amb Jónsson ja de base, sense Barral i a 4:19 per al descans, va tornar a situar els 7 d’avantatge màxim (36-29). L’islandès, de 6,75 m, el va deixar en 9 (39-30).

Cárdenas va avançar el Càceres (47-48) i, amb el 0-8 (47-50), Marco va aturar el rellotge a 6:18 per acabar el tercer quart. Després, Rozitis va fer els primers punts locals de la segona meitat. Sàbat, de tres, al límit de la possessió, va tornar a avançar el Girona, però després Schmidt, de més de 7 metres, va fer el 57-58. Jónsson (59-58), el tercer triple de Sàbat (62-60), el tir lliure d’una tècnica (63-62) i dues accions seguides de Faye (67-62), que havia de marxar amb cinc faltes, eren l’últim impuls que quedava al Girona abans del quart triple de Logan.

L’elogi de Pesic

“Girona és per a mi una ciutat de la qual tinc molt bons records. Tots són positius, i m’agrada que hi torni a haver bàsquet”, deia Svetislav Pesic, a l’app del Bàsquet Girona en el descans. El serbi es desfà en elogis cap a Marc Gasol: “Jo en aquell temps no tenia prou paciència per quedar-me, però ell sí, i per fer un gran club aquí. Girona es mereix aquest equip.”

Ens ha faltat energia i no hem estat constants en els nostres pilars. Hem de jugar bé, sempre, si volem guanyar