ACB

Vencen però no convencen

Bàsquet. El Barça trenca el derbi amb una bona defensa en el segon temps, però el joc de l’equip genera dubtes abans del ‘play-off’ europeu

Barça 97 Baxi 89

BARÇA:Gasol (13), Abrines (9), Higins (16), Mirotic (16), Calathes (3) –cinc inicial–, Davies (21), Westermann (2), Hanga (6), Smits (7), Oriola (4), Kuric i Claver. 26/36 de 2. 5/15 triples (1 Abrines, 1 Smits, 1 Mirotic, 1 Higgins, 1 Davies). 30/38 tirs lliures. 26 rebots (4 Davies). 22 assistències (7 Calathes). 122 valoració (27 Davies).BAXI:Ferrari (7), Hinrichs (12), Martínez (12), Vaulet (3), Sima (8) –cinc inicial–, Jou (3), Garcia (5), Mason (16), Báez, Sajus i Eatherton (23). 24/42 de 2. 8/24 triples (2 Martínez, 2 Mason, 1 Ferrari, 1 Jou, 1 Garcia, 1 Eatheron). 17/22 tirs lliures. 31 rebots (8 Hinrichs). 16 assistències (5 Ferrari). 81 valoració (21 Hinrichs).PARCIALS:24-24, 29-27, 28-17 i 16-21.

El Barça es va endur el derbi contra el Baxi pel canvi de xip en la segona part. Els blaugrana van sortir del vestidor a defensar com llops després d’un primer temps en què els de Pedro Martínez van lluir el seu joc dinàmic i ofensiu (54-52). Gasol (13 punts) va fer el millor partit del seu retorn just abans que l’equip encari el play-off de l’Eurolliga contra el Zenit, la propera setmana.

El Baxi no va estar per orgues i, des del salt inicial, va imposar el seu ritme i la seva major ambició. Es va veure en la lluita pel rebot en la primera part, 18 dels manresans –8 en atac– per 12 dels blaugrana, que tampoc van saber defensar els exteriors rivals els primers 20 minuts (8/11 triples) ni les passades a Eatherton, amo i senyor mentre va estar a la pista, sobretot en el segon quart.

El Barça només va respirar quan Davies va saltar al parquet i va encarar els pivots del Baxi i quan Calathes va poder connectar en transició amb Mirotic i Oriola. Kuric, Abrines i Hanga van estar desconnectats del partit, però el talent del Barça va mantenir l’equip viu contra un rival crescut. Davies va clavar un triple en l’última acció del primer quart (24-24) i Higgins, sempre desllorigant, va tancar la primera part amb un altre sobre la botzina (53-51). Festival ofensiu, però mala cara de Saras.

L’esbroncada en el descans va tenir un efecte immediat. El Barça va passar literalment per sobre del Baxi en els sis primers minuts (20-3) i va aconseguir la màxima diferència (70-54) en els millors moments de Gasol, més viu que Sima. El Baxi, malgrat tot, no es va rendir i amb triples de Jou i Ferrari va obligar Saras a parar el partit (75-67). La rotació de jugadors blaugrana va tornar a desequilibrar les forces abans del darrer quart.

El Manresa ho va intentar els darrers minuts, però el Barça, sense brillar, va mantenir la disciplina defensiva i no va veure perillar el triomf. Per dimecres, caldrà millorar.

La Penya, a la pista del líder

El Joventut no ha triat un bon moment per visitar la pista del Madrid (18.30 h), intractable en la lliga. Els de Carles Duran arriben al duel després de dues doloroses derrotes contra l’Herbalife (84-103) i el San Pablo (86-78) i amb el sisè lloc difícilment a l’abast. López-Arosegui continua de baixa.