Eurolliga

El repte, sense factor Palau

Bàsquet. Eurolliga. El Barça engega (21 h) la sèrie contra el Zenit de Xavi Pascual, renovat ahir tres anys més i que arriba sense pressió, en una eliminatòria al millor de cinc partits

El Palau aixeca avui el teló (21 h, DAZN) la sèrie dels quarts de final al millor de cinc enfrontament entre el Barça, líder, i el Zenit de Sant Petersburg, líder de la VTB (20-4) davant del CSKA (16-7). Els blaugrana, tot i tenir el factor pista, no tindran el factor Palau perquè no hi haurà públic, tot el contrari que en els partits que disputarà a Rússia. El tercer partit de la sèrie que es disputarà a Rússia tindrà 5.400 espectadors, com va confirmar el club rus. Ocuparan un 75% de l’aforament del Sibur Arena. El Zenit ha perdut a casa fins a set partits: contra l’Olympiacòs, el Khimki, el Fenerbahçe, el València, el Madrid, el Baskonia i el CSKA.

L’última, fa set anys

El 2014 va ser l’última vegada que el Barça va estar entre els quatre millors, i va ser curiosament amb Xavi Pascual, que, a la vegada, és qui va guanyar l’última Eurolliga (2010). Pascual va renovar ahir tres temporades amb el Zenit.

Els dos equips són les millors defenses de la màxima competició europea: el Barça rep 72,6 punts i el Zenit, 74,9. Els russos tenen l’exblaugrana Kevin Pangos, que va eclosionar amb Saras en el Zalgiris, com a gran líder, amb 13,1 punts i 6,6 assistències. Tots dos equips s’han vist les cares en la lliga regular amb victòries dels locals: 74-70 a Sant Petersburg i 85-81 al Palau. Sergi Martínez no jugarà, reservat per jugar dissabte (16.45 h) la tornada de la final de la LEB Plata amb el Barça B. Si remunten sis punts al Juaristi d’Azpeitia pujarà a LEB Or. Si perd tindrà una nova opció al play-off.

LA PRÈVIA

L’equip està mentalitzat per patir contra un equip molt ordenat que prepara molt bé els partits
Saras Jasikevicius
tècnic del barça
Hem de fer un pas endavant; si fem les coses bé no hi hauria d’haver sorpreses
Nikola Mirotic
jugador del barça

Juan Llaneza també va fora del Barça

Després del comiat d’Albert Soler com a responsable de seccions i de Nacho Rodríguez com a mànager de la de bàsquet, la següent sortida ha estat la de Juan Llaneza, que era el director de scouting del Barça. Hi va arribar el 10 d’abril del 2017 i ja hi havia estat en una anterior etapa entre el 1993 i el 1998. Des de l’estiu ja no el tenien en compte en el dia a dia del club.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)