Lliga femenina

L’Spar Girona salva els mobles amb el València (64-73)

La tornada de la semifinal és dissabte a la Font de Sant Lluís

L’Spar Girona té coll amunt jugar per sisè curs seguit –l’any passat no es va disputar el play-off– la final de la Lliga Femenina, amb la derrota en el partit d’anada amb el València. L’Uni ha anat de més a menys i després d’un gran inici i arribar a manar de 10 al segon quart (26-16), ha perdut la continuïtat ofensiva i, a l’inici del tercer quart, els papers per culpa d’un arbitratge que no ha estat a l’alçada del partit que s’havia vist fins llavors. I això que ha arribat a perdre de 16 (50-66). Un parcial de 10-0 al tram final ha permès l’equip gironí no quedar-se sense opcions per a la tornada.

Picar dos cops

Reisingerová era la primera en repetir cistella (10-4) a 6:13 per acabar el quart i amb l’Uni mossegant –Vasic a terra, a mig camp, per una pilota amb Ouviña– i la sèrbia en suspensió (12-4) afegint-se a la txeca. Allen també repetia (12-6) quan Gil ja havia entrat per Celeste (5-2). Julia marxava amb la primera i 7 punts (15-8 assistida per Gray a la transició) a 3:47.

Elonu al límit de la possessió resolia el primer tràngol que advertia Julbe en la prèvia (17-8) assistida per Palau i el València aturava el partit a 2:39. El triple de Romero després que Palau falles el seu a 2:00 el responia Gray de sota a passada de la capitana, després d’ofensiu al segon tràngol temporal (19-11).

Laia Flores i Vasic –de quatre– han completat la rotació a 1:18 i la mataronina provocava passes a Juskaite en un bon balanç com a primera acció de mèrit. Després, Ferrari en suspensió tancava el marcador d’un primer quart d’un sol color, el vermell (21-13), davant la zona blava.

Mirall

El triple de Palau castigant la defensa del bloqueig per darrera (24-16) replicava el de Gómez que obria el segon quart i entre Vasic i Palau forçaven dues pèrdues més en la transició visitant. Elonu quan entrava Trahan-Davis i Casas i Ouviña quan eren Eldebrink i Gray les que sortien marcaven les rotacions. La tercera de Palau a 1:42 pel descans tancant el rebot a Allen i el posterior 30-26 de Celeste després d’ofensiu feien evident que el partit anava per on volia el conjunt visitant, amb l’Uni poc fluid en atac i una sola cistella en joc des del 26-16 de Reisingerová a 5:44 (9è punt), el 28-20 de Gray de costat a costat. Vasic, amb una falta molt discutida sobre Carrera –amb públic xiulant, fallava els dos tirs lliures a 8 segons– i en l’últim en suspensió tancava la primera meitat 34-28.

Per darrera

El primer triple d’Allen donava la màxima al València (39-44) després d’un inici de tercer quart nefast pel que fa l’arbitratge, amb faltes i tècnica a Julbe poc justificables. Només Labuckiene encistellava en joc fins que Reisingerová ho feia a dos minuts (41-44) mentre l’alera australiana (37-39) i Gulich (39-41) havien posat les blaves per davant. Gray no es creia que li assenyalessin passes després d’una falta de cos, quan ja n’hi havien assenyalat una en atac en l’inici del parcial (5-18).

Elonu al cinquè triple fallat per Ferrari i Gray, amb més cor que cap, sumaven en atac per a l’Uni, superat en la lectura del joc.

Psicològica

La californiana agafava la responsabilitat (47-52) però Casas superava Palau al darrer segon de possessió (47-54) igualant la màxima i en un intercanvi que afavoria les visitants. Gray fallava una cció forçada i, ja a menys de cinc minuts, el triple d’Ouviña feia que la diferència superés una barrera més que psicològica (47-58). Perquè Vasic, ja de quatre, fallava el seu després i Julbe havia de demanar temps a 4:29 i, després, Casas en una suspensió marca de la casa anotava el 47-60.

L’heroica la posava Reisingerová de triple frontal (50-60) però la bescanonina i Carrera en dos contraatacs seguits després de pilota recuperada tancava el duel a 2:38 (50-64). Cinc punts seguits d’Elonu, triple inclòs (55-66) a 1:41 maquillaven el marcador. Gray després de recuperació, de 6,75 m (58-66) i Vasic en suspensió completaven el 10-0 que trencava Ouviña de 4,6 m (60-68). Una altra cistella fàcil després de recuperació, de Casas, arrodonia la diferència (60-70) i Vasic tornava a agafar la responsabilitat a 11, 5 segons (62-70). La bescanonina a 7 segons amb falta d’Elonu feia e 62-73 (addicional)i Palau amb la dreta al darrer segon el 64-73 i fallava el tir de la falta.