Lliga femenina

CAYETANO PÉREZ

PRESIDENT DE L’UNI GIRONA

“És una bona temporada”

“Guanyar la copa i tenir la plaça per a l’Eurolliga és un premi molt gran i just”

“Volem fer un equip com més competitiu millor. Serà un equip curt, no ens podem permetre una plantilla llarga. I volem recuperar la massa social”

La butxaca
“Hem de tancar la temporada i la previsió és fer-ho amb dèficit. Estem darrere alguns patrocinadors que ens han de pagar. I de subvencions de la Generalitat com la del 2017/18, ens falten unes quantitats. I aquest any encara no han tret la subvenció per jugar la lliga estatal i l’Eurolliga. I ja hem acabat”, exposa Cayetano Pérez sobre la tresoreria d’un club que mai s’ha endeutat. I confessa: “Això penalitza, juntament amb la Covid, la davallada d’abonats, els bars i els ingressos del dia de partit. Ens ha tocat rascar-nos la butxaca a alguns de la junta, per pagar nòmines a les jugadores. No hi arribàvem.”
Patrocini
L’Eurolliga té un cost i el club no el genera. S’hi ha d’implicar tothom i és el que reclamem perquè si no és insostenible

L’Spar Girona va tancar el curs dissabte, eliminat en la semifinal de la Lliga Femenina al mateix lloc on va guanyar la copa i es va classificar per a l’Eurolliga del curs que ve. L’equip va fer el comiat l’endemà i ahir Chelsea Gray, Sonja Vasic, Frida Eldebrink i Paola Ferrari van marxar, amb permís. La final comença dijous sense l’Uni per primer cop des del 2015 i el seu president, Cayetano Pérez, fa balanç de la temporada i indica a què pot aspirar el club amb els recursos que té.

Aquest any toca mirar la final per la televisió. Un balanç?
No hi som, però la temporada, estranya i complicada, per haver guanyat un títol que no teníem, ens ha fet una especial il·lusió. A més, té el premi de la classificació per a l’Eurolliga, que és el que busquem per consolidar-nos-hi. Ens estem malacostumant, hem de saber quin equip tenim, ho hem donat tot i se’ns han acabat les piles.
En teoria el que no guanyi la final es queda sense Eurolliga...
Si no canvien les coses. La FEB està demanant una tercera plaça però és per punts i no sé si hi arribaran. Amb l’Avenida en la final, nosaltres en els quarts i el València guanyant l’Eurocopa en dona més, però no sé si prou per desbancar Turquia o França. Al club, guanyar la copa i tenir la plaça és un premi molt gran i just per la temporada.
L’Eurolliga, per haver acabat contra l’Avenida i a Salamanca, no ha estat prou reconeguda?
En les primeres reunions amb els clubs no sabíem ni si s’arribaria a disputar sencera. Fixa’t que s’ha anat canviant el format i ha estat tot molt estrany i adaptant-nos a les circumstàncies. Té molt mèrit, i en el comiat ho dèiem, que un dels nostres èxits és no haver tingut cap cas de Covid. Hi hem estat molt a sobre amb els serveis mèdics i les jugadores molt conscienciades. Podem estar molt contents de la temporada i com a club fem un pas més, fent història en ser als quarts de l’Eurolliga.
Pel que fa a abonats, havent estat pioners l’estiu passat amb el protocol d’accés, com acaben?
Al voltant dels 1.600, hi ha una davallada de gairebé 1.100. La gent, si no sap si pot entrar o no... També ens afecta. I tenir-ne més de 1.500 que són incondicionals ens ajuda, però al final ens afecta pel que fa a números.
És cap a on anava. No depèn del club que es torni a obrir, però suposaria una bona empenta.
El nostre objectiu seria recuperar la normalitat. Dependrà de les perspectives que hi hagi. Si la vacunació segueix avançant s’ha d’anar obrint i els accessos als pavellons seran majors. Amb un 50% ja parlaríem de 2.500 abonats que podrien entrar i n’estaríem molt contents.
Ho sintetitzem tot plegat?
Esportivament és una bona temporada, en podem estar contents per la situació als despatxos. Que si ara pots posar-hi 2.000 persones, que si ara ningú... A l’Eurolliga juguem els dos partits al camp del màxim rival i amb públic. I la copa la guanyem pel costat més difícil. Ens toca pensar qui som, d’on ve el club i què hem fet, que a vegades s’oblida, després de guanyar. A vegades són lligues, ara una copa i potser l’any que ve, per la situació, no guanyes res. Ja havíem fet una previsió a la baixa reduint més d’un 20% el pressupost i tot i així ens l’hem fotut. Si volem l’Eurolliga té un cost i el club per si sol no el genera. S’hi ha d’implicar tothom i és el que reclamem perquè si no això és insostenible.
Ras i curt. Amb quina idea treballen per al curs que ve?
Sabem que juguem l’Eurolliga i volem fer un equip que sigui com més competitiu millor. Som conscients que serà un equip curt, no ens podem permetre una plantilla llarga. I volem recuperar aquesta massa social que ens ajudi a seguir endavant.
Una cosa porta a l’altra i, amb el València consolidat, es resignen a jugar amb un equip curt?
Hem de ser conscients de fins a on podem arribar. És la realitat i avui en dia tot té un cost. Si nosaltres no tenim més suport de les empreses, les institucions i la massa social de Girona arribarem fins on puguem. Si en tenim més? Arribarem més lluny. El València mateix té un pressupost d’un milió més que el nostre, segons el que s’ha publicat. L’Avenida, pel que veiem que té i sense que s’hagi publicat, se’ls ha gastat també... Nosaltres fem el que podem i ja veníem del Glòria, i hem reposat el que vam perdre i hem anat necessitant en cada moment. I només faltava la Covid.
En aquest context fitxen Laia Flores per dues temporades. La transició seria ideal...
Creiem que hem d’apostar per això, buscar una base perquè volem la Laia Palau per molts anys però també ens pot dir que no i que fins aquí ha arribat. Hem de tenir un recanvi de garantia i la Laia Flores ho és. Estem parlant amb la Laia Palau i suposo que els propers dies en tindrem alguna notícia.
Amb l’Alfred Julbe també hi han de parlar. No sé si li toca valorar-ho, però les expulsions a Schio i a València en dies tan transcendents poden ser la taca als objectius complerts?
Evidentment, com a club, aquestes situacions no ens agraden. És incòmode per a nosaltres, les jugadores i el club en general. Creiem que no ha estat la nostra manera de fer. N’hem de parlar i ja ho veurem.
Ara la pilota entra al despatx.
Primer estem parlant amb les jugadores que volem renovar. I segurament els propers dies podrem dir quines són. I després, com sempre, en Pere Puig va mirant el mercat buscant fer de les seves. Tenim un factor que és molt bo: juguem l’Eurolliga i Girona és molt còmode. A les jugadores els agrada venir. El problema és que ara ens veuen com un equip gran i tampoc som el Iekaterinburg, nosaltres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)