Eurolliga

El termòmetre és Pangos

Bàsquet. Eurolliga. El Barça vol recuperar el factor pista a Sant Petersburg (19 h) contra un Zenit que va al ritme del base, que ha jugat massa còmode en atac i que s’ha dosificat en defensa

El Barça vol evitar com sigui aquesta tarda al Sibur Arena (19 h Dazn) haver de viure un partit a vida o mort dijous. Els blaugrana, amb tots els seus efectius, van viatjar a Sant Petersburg amb prou temps per adaptar-se a Rússia, sobretot per la diferència horària. El Zenit, que el cap de setmana no va jugar el seu partit de la VTB League, ha preparat a consciència el matx, tot al contrari que els blaugrana, que van haver de viatjar a Andorra tot i que Jasikevicius va donar descans a quatre dels seus titulars: Mirotic, Calathes, Higgins i Davies.

Les entrades per al matx ja estan esgotades i hi haurà un mínim de 5.400 espectadors a les graderies, que donen possibilitats a l’equip de Xavi Pascual d’esgarrapar com a mínim un triomf. El tècnic de Gavà considera que el repte és molt complicat: “És quasi impossible guanyar-li tres partits, al Barça”. És una manera de Pascual de treure pressió als seus. La realitat és que l’obligació de ser a la final a quatre no és dels russos, sinó dels blaugrana, segons el mànager del Zenit, Manos Papadopoulos, que va portar Pascual a Sant Petersburg amb qui havia coincidit al Panathinaikòs.

Tothom és conscient que la clau serà frenar el base canadenc, perquè és qui genera per a la resta, i atacant Calathes neutralitza la construcció del Barça en atac. Jasikevicius ha tingut tres dies per intentar trobar solucions per intentar imposar un ritme alt i anar a un marcador alt.

El Mònaco s’avança

A la final de l’Eurocopa els francesos van vèncer l’Unics en el primer dels tres partits de la final (89-87). Els pròxims dos partits es jugaran a Kazan. Els dos equips jugaran a l’Eurolliga el curs vinent.

LA PRÈVIA

Sabem que ens tocarà patir, però hem de controlar les emocions
Saras Jasikevicius

Remuntada històrica del Madrid (80-76)

Els blancs van forçar el quart partit després de fer una remuntada històrica. Perdien 61-74 a 5:10 minuts per al final i van fer un 19-2 per enfonsar un Efes que tenia el partit literalment guanyat. Els blancs, liderats per un Llull espectacular (20 punts), van enfonsar l’Efes amb un canvi defensiu a zona de Laso. Demà, el quart partit.