Eurolliga

‘Superdimarts’ d’Eurolliga

Bàsquet. El Barça, amb tota la pressió, vol tornar a una final a quatre set anys després en el cinquè partit dramàtic; Saras concentra l’equip en un hotel

El Super tuesday, com es coneix el dia de les eleccions als Estats Units, és la clau en la carrera per a la presidència nord-americana. Avui es viurà el Superdimarts a l’Eurolliga, dia clau en el futur del Barça i del Madrid, que se la juguen en el cinquè i definitiu partit, que serà dramàtic. Els resultats per als de Jasikevicius, que va concentrar ahir en un hotel la plantilla –cosa que no passa mai–, es veuran avui a les 21 h (DAZN) en un Palau Blaugrana buit tot i haver guanyat el factor pista per haver acabat líders de la lliga regular.

Els blaugrana han tingut quatre dies –no han jugat el cap de setmana a l’ACB– per intentar trobar les solucions per frenar el domini que està tenint el Zenit en la sèrie. La sensació és que, mirant el global de l’eliminatòria, els russos estan sent millors. El matx serà una autèntica final, sense marge d’error, i sobretot on s’ha de veure que el Barça no només té millor plantilla i més llarga, sinó que els jugadors que té –Pau Gasol, Mirotic, Higgins, Davies, Hanga, Calathes...– estan molt més habituats a disputar partits d’aquest tipus. Partits del tot o res. Perquè, més enllà del joc, caldrà controlar més que mai les emocions. Qui sí que té avantatge a la banqueta és Xavi Pascual perquè Saras Jasikevicius, que ha viscut mil partits com aquest com a jugador, no té l’experiència del de Gavà.

D’altra banda, a les 18.45 h a Istanbul el Madrid també es juga el futur. Pablo Laso ha recuperat Tavares i Thompkins després de perdre’s els dos partits del WiZink Center i, en aquest cas, tota la pressió és per a l’Efes, que era el gran favorit al títol, el gran favorit a arrasar els blancs quan anaven 2-0 havent guanyat de 20 punts els dos partits, i ara no pot fallar. La diferència a la banqueta és clau: Laso és molt millor que Ataman. I, finalment, també es resoldrà el duel entre el Milà i el Bayern (20.45 h). Una nit màgica de bàsquet de primer nivell. Un Superdimarts que es preveu espectacular.

LA PRÈVIA

Els jugadors són conscients que hem de ser més durs i més disciplinats. Hem treballat vuit mesos per partits com els d’avui
Saras Jasikevicius

LA DADA

2014
últim
cop que el Barça va ser en una final a quatre de l’Eurolliga, a Milà, on va perdre a semifinals contra el Madrid (100-62)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)