Lliga femenina

Fi del segon somni americà

Bàsquet. L’Spar Girona confirma la marxa de Chelsea Gray, que jugarà a Turquia després del seu primer estiu a la WNBA amb Las Vegas i els Jocs

Chelsea Gray (1,80 m 1992) torna a formar part de la història de l’Uni, després de tancar la seva segona etapa a Girona, ara amb un curs sencer en què la californiana ha acreditat 11 punts, 3,3 rebots, 3,6 assistències i 12,7 de valoració en les competicions FEB i 8,6, 3,3 i 7,2 en l’Eurolliga.

La millor nord-americana que ha tingut el club jugarà a Turquia la temporada que ve, després del seu primer estiu a Las Vegas Aces –va fitxar pel subcampió de la WNBA com a agent lliure després de renovar un any amb Los Angeles Sparks, amb el qual va guanyar un anell– i els Jocs amb els EUA. Com en la seva primera etapa a Fontajau, breu perquè l’AGÜ Sport se la va endur al novembre pagant-ne la clàusula, Gray marxa amb un títol FEB –la supercopa, el 2015, i la copa, el 2021, amb el guardó de MVP en tots dos casos– i ara escollida en el cinc ideal de la Lliga Femenina. Per al record quedarà, especialment, l’últim quart de la semifinal de copa contra l’Avenida, quan es va carregar l’equip a l’esquena en atac.

El contrast

El fitxatge de Gray l’estiu passat respon a una alineació d’astres que no s’explica sense conèixer la idiosincràsia del club gironí. La seva vicepresidenta, Noe Jordana, hi va tenir un paper clau. Companyes de vestidor el 2015, la pandèmia feia imprevisible com seria la temporada a Europa, i Gray veia en el club i la ciutat el lloc ideal per jugar-hi la temporada prèvia al canvi de franquícia i la cita olímpica, renunciant a uns contractes que, ara sí, podrà signar per al curs que ve. L’any passat havia signat pel Fenerbahçe al gener i, probablement, el Çukurova, el seu equip el 2018/19, sigui el seu destí. La creu del pas de Gray per Girona és que l’afició, molt més nombrosa que el 2015, no n’ha pogut gaudir a Fontajau. I és, paradoxalment, la situació sanitària –i la presència de l’Spar Girona en l’Eurolliga– la que explica que pogués fitxar a l’estiu.

Gray s’afegeix a Vasic –es retira després dels Jocs– i Elonu en el capítol de baixes a l’Spar Girona, que té confirmades Laia Flores, Frida Eldebrink, Júlia Soler, Giedre Labuckiene i Julia Reisingerová. Laia Palau i María Araújo han rebut propostes per continuar –l’alera pivot abans de la lesió– i Alfred Julbe ha de negociar la seva continuïtat amb el club.

LA DADA

2
títols
ha guanyat Chelsea Gray a l’Uni. La supercopa, el 2015, i la copa, el 2021, en què va ser també MVP.
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)