Lliga femenina

L’Uni no veu clara la renovació d’Alfred Julbe

Bàsquet. Tots els grans equips de la Lliga Femenina ja tenen entrenador per a la temporada vinent, però a Girona el club dubta que sigui l’entrenador idoni per al nou projecte

Quan l’Uni va aixecar la copa amb victòries contra l’Avenida i el València just després de la classificació per als quarts de l’Eurolliga, la renovació d’Alfred Julbe semblava qüestió de dies. Han passat les setmanes i fins i tot els mesos –demà en farà tres–i el club encara té seriosos dubtes de si doblar l’aposta pel tècnic o tirar per una altra banda. De propostes no n’hi faltaran. Ja s’han ofert Fran León, conegut entrenador del bàsquet gironí ara a la lliga suïssa (Nyon), i Isaac Fernández, que ha portat el Barça a les portes de l’ascens a la Lliga Femenina.

La gran preocupació que ha expressat el club, a través del mateix president (Cayetano Pérez), sobre Julbe és la polèmica desqualificació per dues tècniques a València perquè ja hi havia el precedent de l’Eurolliga a Schio. Julbe ja va donar explicacions i es va excusar en el “fil llarg” (encara es pot consultar) que va fer a Twitter fent balanç de la temporada, però Pérez va tornar a treure el tema en una entrevista en aquest diari: “Aquestes situacions no ens agraden. És incòmode per a nosaltres, les jugadores i el club en general. Creiem que no ha estat la nostra manera de fer.”

En la renovació de Julbe també hi ha pel mig el tema salarial perquè la situació econòmica és fràgil i l’entrenador aspirava a un millor contracte després d’agafar l’equip a correcuita a la tardor amb un cost mínim per al club. En aquell moment va deixar una millora per a la probable renovació que tots preveien, però que no acaba d’arribar.

Pel que fa a la situació de l’entrenador, amb tot, no hi ha unanimitat en el club perquè la direcció esportiva veu bé la seva continuïtat i, de fet, s’ha estat treballant conjuntament fins la setmana passada, com a mínim, en la confecció de la plantilla. La possibilitat que Laura Antoja es faci càrrec de l’equip no està sobre la taula ja que no té la titulació que exigeix la FEB.

El precedent de Surís

Malgrat que pràcticament tots els equips de la Lliga Femenina ja tenen l’entrenador compromès per al curs 2021/22, l’Uni ja va ser la temporada passada l’últim a confirmar el seu tècnic. Fins al juliol Èric Surís i el club no es van posar d’acord per a la renovació i el nou contracte es va signar després de molts dubtes, sobretot per part de l’Uni. Es va signar una renovació gairebé a contracor i el resultat va ser una dolorosa destitució quan l’equip s’havia classificat per a la fase de grups de l’Eurolliga.

El club, doncs, es troba en una situació similar. Massa dubtes i una divisió evident en la voluntat de donar una segona oportunitat a Julbe. Hi ha la temptació, a més, d’aprofitar les dues tècniques a València per girar full. Les jugadores, tot i trobar-se Julbe –la majoria no el coneixien– amb la temporada ja començada, van acabar convençudes per un nou mètode que suposava canvis defensius significatius en el bàsquet femení d’elit. El desgast de les competicions i fins i tot de llargues concentracions en les bombolles de l’Eurolliga i també de la copa va passar factura en el tram final, així com jugar a Fontajau gairebé sempre amb les grades buides.

Final de la lliga

El successor de l’Uni –campió el 2019– en la lliga es coneixerà aquesta nit en el duel Avenida-València (19.00 h, TdP) en el tercer partit del play-off.

Patrocini

Cap cadira buida

Si no hi ha renovació de Julbe, la banqueta de l’Uni serà la més sucosa de la Lliga Femenina. Tots els grans de la categoria ja han anat confirmant els seus entrenadors. Iñiguez (Avenida) i Burgos (València) tenen contracte; Miguel Ángel Ortega torna a les banquetes a l’Ensino; Bernat Canut (Cadí) ha renovat aquesta setmana, i el Casademont ha fitxat Carlos Cantero. Al País Basc Madelen Urieta (Araski), Mario López (Gernika) i Azu Muguruza (IDK) mantenen el lloc; César Aneas (Promete) també ha renovat, com també ho han fet Jesús Sánchez (Al-Qázeres), Pepe Vázquez (Bembibre), Alberto Ortega (Movistar) i els dels dos equips que acaben de pujar: Lino López (Ferrol) i Antonio Pernas (Leganés). Estan pendents de renovar Claudio García (La Laguna) i José Carlos Ramos (Spar Gran Canària).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)