LEB Or

L’hora dels valents

Bàsquet. El Girona es juga la temporada en dos partits després d’una ratxa de quatre derrotes que l’obliga a tombar el Melilla diumenge per no témer pel fantasma del descens

El 4 d’abril el Bàsquet Girona es va plantar a Melilla en el seu millor moment i com a líder sòlid del grup de la permanència. Aquella derrota en la pròrroga (95-93) ho va canviar tot. Després van venir tres desfetes seguides més i l’equip ha d’afrontar demà el partit de la segona volta contra el Melilla (12.30 h) a Fontajau com una autèntica final. L’ombra del descens sobrevola per primer cop Girona, però l’equip tampoc renuncia al primer lloc del grup, que dona accés al play-off d’ascens. Del primer classificat (Càceres, 9-5) al setè (Ourense, 7-5), tots poden acabar primers o en el grup dels quatre que diran adeu a la categoria.

“Aquesta ratxa ha estat sobretot de mals resultats, però no es pot dir que hàgim jugat malament. Hem competit en tots els partits i els tres primers els hauríem pogut guanyar. Ens va faltar tancar-los en el darrer quart. Demà el que volem és jugar bé i, sobretot, sentenciar abans del final si podem”, diu Sàbat, un dels capitans de l’equip. L’altre capità, Gerard Sevillano, no tem que perdre tants partits per pocs punts acabi afectant psicològicament l’equip en els dos partits pendents: “En un vam perdre a la pròrroga, en l’altre vam fallar un tir lliure amb el temps parat i en el tercer vam tenir un tir per guanyar. Van ser finals a cara o creu en què va sortir creu. Hem de treure’n la part positiva i que això serveixi per motivar-nos més.”

La defensa

Més enllà dels tirs fallats, Sàbat també parla de la importància de la defensa: “Si haguéssim fet defenses més bones en els minuts finals, ara estaríem parlant d’una altra cosa. Hem millorat molt al darrere a mesura que ha anat avançant la temporada però en aquests partits ens va costar defensar les jugades clau. Això sí que ho hem de tenir en compte en aquests dos partits que queden.” De la situació en la taula, en què del cel a l’infern hi ha tan poc marge, en parla Sevillano: “És inevitable fer càlculs i pensar què passarà si guanyem o si perdem, però nosaltres sí que som privilegiats en un sentit, depenem de nosaltres mateixos. Si guanyem els dos partits, i estem preparats per fer-ho, no importa el que faci la resta.”

Per mirar de deixar sentenciada gairebé la permanència l’equip gaudirà demà del suport del públic i, encara que l’entrada estigui limitada, els jugadors se senten alleugerits. “Es nota molt la diferència de quan hi ha gent o no, els jugadors sentim l’escalfor i els ànims de la gent. Volem que ens ajudin a assolir la victòria i que gaudeixin amb el nostre esforç”, diu Sàbat.

En principi aquest és l’últim partit a Fontajau, però n’hi podria haver més si enllaça dues victòries i juga el play-off per l’ascens.

PROTAGONISTES

La crisi és de resultats però no de joc perquè hem competit bé en tots els partits
Albert Sàbat
jugador del girona
És inevitable fer càlculs, però el que compta és que depenem de nosaltres
Gerard Sevillano
jugador del girona
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)