ACB

Un 2-30 demolidor

Bàsquet. El Barça anul·la el Betis en el segon quart (4-33) i suma el tercer triomf en la millor setmana del curs

Betis 58 Barça 109

COOSUR REAL BETIS:Randle (8), Almazán (2), Feldeine, Spires (9), Jordan (16) –cinc inicial–; Kay (2), Borg, Magasa (2), Ouattara (3), Torres, Ndoye (8) i Campbell (8). 16/27 de 2, 4/25 triples (2 Campbell i 1 Spires i Ouattara), 14/17 tirs lliures, 27 rebots (4 Spires), 13 assistències (5 Campbell) i 39 de valoració (23 Jordan).BARÇA:Davies (4), Westermann (5), Abrines (20), Mirotic (9), Calathes (8) –cinc inicial–; Bolmaro (10), Smits (7), Pustovyi (6), Gasol (6), Oriola (8), Kuric (12) i Claver (14). 21/36 de 2, 17/29 triples (4 Abrines, 3 Kuric, 2 Mirotic, Calathes, Bolmaro i Claver i 1 Smits i Oriola), 16/19 tirs lliures, 34 rebots (4 Davies, Abrines, Kuric i Claver), 24 assistències (5 Calathes) i 149 de valoració (24 Abrines).PARCIALS:21-21, 4-33 (25-54), 22-23 (47-77) i 11-32 (58-109)

“Guanyar així no és fàcil.” És Sarunas Jasikevicius després de la pallissa del Barça al Betis, amb què els blaugrana tenen el segon lloc de la classificació i el conjunt andalús, la permanència. Era el tercer partit de la setmana que el Barça s’assegurava tornar a la final a quatre després de set anys i el tercer triomf, marcat pel 2-30 al segon quart que deixava el partit resolt abans del descans (25-54).

Àlex Abrines de 6,75 m obria el marcador amb dos triples (0-6). El tercer el fallava i Davis a l’ofensiu engreixava el parcial (0-8). El 5-0 local obligava Saras a recórrer al temps i el tercer triple d’Abrines (11 punts al primer quart) suposava el 15-21 en ple intercanvi que tancava Campbell de tres a l’últim segon del primer quart (21-21).

El Barça enllestia el duel en el segon quart amb un 2-20 amb el tir lliure de la tècnica a Joan Plaza, al servei de la qual Claver feia el 23-44 des d’una cantonada. Jerome Randle, a 28 segons de la mitja part, feia el 25-51 que tallava el 2-30 i Claver amb el seu segon triple tancava el 4-33 (25-54) a tres segons pel descans.

Jasikevicius explicava que al descans havia pensat en qui havia de jugar més o menys minuts. Kuric amb el seu tercer triple establia la màxima (48-84) i després era Bolmaro també de lluny (48-87 i 51-94) qui ampliava el marge i feia el 56-100. Oriola de 6,75 m superava els 50 (56-107).