LEB Or

Massa bo per ser veritat

Bàsquet. Punt final al primer curs del Girona a la LEB Or, amb una derrota a la pista del Càceres per un 20-0 en contra al darrer quart que impedeix als gironins d’accedir a la lluita per pujar a l’ACB

Càceres 73 Bàsquet Girona 61

CÀCERES:Sanz (7), Schaftenaar (4), Del Águila (2), Berg (15), Xavier (9) –cinc inicial–; Schmidt (11), Ventura (14), Etxeguren (3) i Barber (8). 14/29 de 2, 8/21 triples (4 Ventura, 2 Xavier i 1 Sanz i Schmidt), 21/30 tirs lliures, 35 rebots (7 Sanz), 11 assistències (3 Schmidt) i 84 de valoració (16 Berg i Ventura).BÀSQUET GIRONA:Sàbat (7), Busquets (9), Logan (4), Rozitis (9), Schaftenaar (5) –cinc inicial–; Barral (6), Jónsson, Cosialls (5), Faye (8) i Sevillano (8). 17/44 de 2, 6/20 triples (2 Busquets i 1 Sàbat, Schaftenaar,Barral i Cosialls), 9/14 tirs lliures, 35 rebots (6 Rozitis i Schaftenaar), 6 assistències (3 Sàbat) i 42 de valoració (11 Rozitis).PARCIALS:16-8, 10-16 (26-24), 16-23 (42-47) i 31-14 (73-61).

Vet aquí un gos, vet aquí un gat, la primera temporada del Bàsquet Girona a la LEB Or s’ha acabat. Un conte de fades per al club de Marc Gasol, que si guanyava a Càceres el dia del setè aniversari de la seva fundació s’assegurava ser primer del grup de permanència i accedia al play-off per pujar a l’ACB. Un conte de fades que amb l’equip deu amunt els primers minuts del darrer quart (42-52) amb l’aparició de Sàbat, que va anotar els seus set punts seguits, semblava tenir els anissos esperant al final del partit. Massa bo per ser veritat. El 20-0 del Càceres que va obrir Ferran Ventura amb dos triples seguits i que van seguir Xavier de 6,75 m i Schmidt amb 3/3 tirs lliures després de forçar la falta a Logan quan carregava el braç des de lluny van despertar l’equip vermell del somni: Faye va anotar el 47-56 assistit pel base de Llagostera a 7:12 i, els següents punts visitants, van ser de Sevillano, que reapareixia després de lesionar-se contra els extremenys a Fontajau fa més d’un mes, a 1:22 i de tir lliure (67-58). La següent i última cistella gironina en joc, el triple de Cosialls a 1:08 (69-61).

El guió

La posada en escena dels vermells va ser excel·lent (0-4), des d’una molt bona defensa en estàtic. Però el 9-0 i el 0/5 triples de l’equip de Carles Marco va marcar el primer quart, que es va acabar amb la màxima en contra (16-8) després que Sevillano a passada de Barral fes el 13-8 en la primera acció ofensiva en què participava. Al segon triple de Ventura (19-10) va respondre Pep Busquets per obrir el compte gironí al vuitè intent i, també, un 0-7 que va tornar el Girona al partit: 26-24 al descans, Logan d’ofensiu.

El segon triple visitant, d’Olaf Schaftenaar en el cinquè punt seguit del neerlandès, va posar el Girona per davant de nou (27-29), i el tercer va sortir de les mans de Barral (32-32). L’argentí liderava l’atac però Berg (10 punts al tercer quart) presentava candidatura a botxí, amb oposició de Ferran Ventura amb els seus dos triples seguits en el quart quart (4/5). Cinc punts seguits de Cosialls, primer trepitjant el 6,75 m en una cantonada i després sense fer-ho a l’altra, van tancar el tercer quart i Sàbat va obrir l’últim establint la màxima (42-52) abans que l’atac gironí acabés fos.

Hem estat excel·lents en els primers trenta-tres minuts, però hem fallat tirs molt clars. No sé per què.