Més bàsquet

Sense garantia de devolució

Bàsquet. El torneig, que comença amb la desfeta dels EUA contra França (83-76), fa coincidir jugadors que han marcat les darreres dècades amb els que dominaran les properes generacions

La presència de jugadors de l’NBA en el torneig olímpic va marcar un punt d’inflexió inoblidable, per l’impacte del primer –i per a molts l’únic– Dream Team en els Jocs de Barcelona el 1992. El ridícul dels EUA en el darrer mundial, en què queien en els quarts de final contra França (79-89) a la Xina, es va tornar a repetir amb la desfeta de l’equip que dirigeix Gregg Popovic (83-76). Evan Fournier (28 punts) es va erigir en botxí de l’equip nord-americà, amb 10 punts en 4 minuts en el tercer quart per igualar el partit (empat a 52) coincidint amb la quarta falta de Kevin Durant (10 punts), que acabaria eliminat. El campió de l’NBA amb els Bucks Jrue Holiday va ser el màxim anotador dels EUA, amb 18 punts, la majoria en l’1-13 que semblava definitiu. El tap de Batum a Adebayo i el triple de Fournier (76-74) deixaven el final en franquícia per a França. Els Estats Units, amb una lamentable carta de tir –25/69 (36%) pel 29/62 francès (47%)–, no perdia en els Jocs des de feia 17 anys, en la semifinal contra l’Argentina a Atenes, i sumava 25 triomfs seguits.

L’hora D

El paper de Luka Doncic (1999) és el que genera més expectació. Eslovènia debuta en una cita olímpica, però és campiona d’Europa (2017) i va deixar Lituània a casa per primer cop des de Barcelona. El base dels Mavericks, amb regles FIBA, es presenta imparable i té al costat Vlatko Cancar (Nuggets). És clar que disposar de jugadors de l’NBA ja no és garantia de res. N’hi ha 70, i Nigèria és la selecció que, després dels EUA, en té més: 8, a més del tècnic Mike Brown (assistent en els Warriors) i Caleb Agada, que anirà a la lliga d’estiu dels Nuggets.

Pau Gasol, absent de la selecció des del 2017, entrarà al selecte grup de jugadors de bàsquet amb cinc Jocs, juntament amb Rudy. Ja hi ha Juan Carlos Navarro, Óscar Schmidt (Brasil), Teófilo Cruz (Puerto Rico) i Andrew Gaze (Austràlia).

25
victòries
seguides duia la selecció dels EUA als Jocs, des de la semifinal contra l’Argentina a Atenes.
5
Jocs
hauran disputat Pau Gasol i Rudy. Els mateixos que Navarro, Schmidt, Teófilo Cruz i Andrew Gaze.
70
jugadors
de l’NBA són en el torneig olímpic. Després dels EUA, Nigèria és l’equip que en té més: 8.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)