Lliga femenina

Manual de resistència

Bàsquet. L’Uni es juga els dos primers títols de la temporada en dotze dies sense les jugadores de la WNBA, amb el joc interior agafat amb pinces i buscant un reforç ‘in extremis’

El director esportiu de l’Uni, Pere Puig, treballa a contrarellotge en el fitxatge d’una jugadora interior que arribi a temps per fer front als dos primers títols oficials de la temporada davant el petit drama que viu el club amb les lesions d’algunes jugadores clau i la incorporació encara sense data de dues de les noves jugadores, Michaela Onyenwere i Kennedy Burke, ara a la WNBA. Les prioritats són clares: una jugadora a cost mínim i contracte temporal i amb una certa experiència en la Lliga Femenina, perquè caldrà una adaptació ràpida per si pot arribar a temps a la lliga catalana de diumenge que ve contra el Cadí a Manresa. Per a aquest partit el club confia recuperar alguna de les jugadores que es van perdre l’amistós contra el Mataró a Camprodon.

El següent desafiament de l’equip d’Alfred Julbe serà molt més seriós. A les semifinals de la Supercopa –sortejades ahir– el rival del dissabte 18 (18 h) serà el poderós Avenida, campió de la lliga i semifinalista en l’Eurolliga. Com a mínim no s’espera Onyenwere fins al dia 16 o 17 de setembre. És materialment impossible que la pivot de les Liberty, fitxada per marcar diferències, aterri a temps per viatjar amb l’equip a La Laguna, la seu del torneig. Amb María Araújo també descartada, Julbe haurà de pregar per la recuperació més o menys ràpida d’Iho López –problemes al genoll–, Giedre Labuckiene –operada a l’estiu del menisc– i Julia Reisingerová –molèsties musculars–, per arribar a Tenerife amb algunes esperances de plantar cara el seu “amic” Roberto Íñiguez. La segona semifinal de la Supercopa la jugaran el club organitzador, el CB Clarinos, contra el València. Les gironines han aixecat dues vegades la Supercopa (2015 i 2019) i han perdut les finals del 2012, el 2018 i el 2019 contra l’Avenida.

Burke, més tard

Si bé s’espera Onyenwere per a la segona quinzena de setembre, l’altra nord-americana de l’equip, Burke, arribarà a l’octubre, quan s’acabi el play-off de la WNBA. Un altre problema afegit és que el rendiment de la jugadora als EUA, com és sabut, farà molt difícil que estigui més de quatre mesos a Girona, ja que té una clàusula per marxar a finals d’any. El mal menor és que en aquell moment Araújo podria haver tornat, si tot va bé, a jugar amb normalitat.

En una situació com aquesta, l’equilibri entre les necessitats econòmiques –la pandèmia encara cou– fa que el club apel·li més que mai al suport dels aficionats i abonats per fer front a una temporada en què repetir les gestes dels últims cursos esdevindrà tota una proesa amb la confirmació, a més, del València com el nou transatlàntic de la lliga.

LA XIFRA

6
pivots
són les que no pot tenir Julbe: Burke, Onyenwere, López, Araújo, Labuckiene i Reisingerová.

L’Avenida s’ha mogut i ha fitxat Masic

L’Avenida, rival de l’Uni en les semifinals de la Supercopa, tampoc arribarà a La Laguna amb la seva plantilla completa. La seva millor jugadora, Katie Lou Samuelson, i la seva germana, Karlie, són companyes de la futura jugadora de l’Uni Burke a Seattle, equip en què també juguen grans figures de la lliga, com ara Breanna Stewart, Sue Bird i Jewel Loyd, i és el gran favorit per al títol. Íñiguez tampoc podrà comptar amb Alarie (Dallas). Les baixes han obligat el club a fitxar un reforç temporal. Es tracta de l’alera internacional croata Mia Masic, que va jugar la temporada passada en la lliga alemanya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)