ACB

Amb Oriola; sense Sanli

Bàsquet. Supercopa ACB. El Barça s’enfrontarà a un València sense Neno, Rivero, López-Arostegui ni Labeyrie

El Barça, sense el turc Sanli –que s’ha quedat a Barcelona– però amb el capità Pierre Oriola ja disponible després de perdre’s els últims partits, intentarà aquest cap de setmana obtenir una injecció de confiança i moral per a l’inici de la lliga ACB i de l’Eurolliga amb el títol de la supercopa ACB. Després del revés que van suposar les sensacions en la final de la Lliga Catalana, en què el Baxi Manresa el va sorprendre, els de Jasikevicius volen reivindicar-se. El repte comença aquesta tarda en un duel contra el València (19 h, #Vamos) de Víctor Claver, que s’enfrontarà per primera vegada al seu exequip, el Barça, després de tornar al club on es va formar. Els valencians volen continuar creixent amb Joan Peñarroya a la banqueta, però no ho tindran fàcil en aquest partit perquè tenen les baixes de quatre peces clau: Neno Dimitrijevic, Xabi López-Arostegui –estarà un mes i mig de baixa després de ser operat del turmell–, Labeyrie i Jasiel Rivero, que ha estat l’última baixa i que havia manifestat que ja es veia ballant amb el títol diumenge. El València ha mantingut bona part dels puntals, com Van Rossom, Tobey, Labeyrie, Prepelic o Dubljevic, però n’ha perdut d’altres com Kalinic. Jasikevicius s’ha endut el jove Badji i caldrà veure com juga Mirotic després d’una setmana en què ha estat el focus mediàtic.

Hanga i Heurtel

La segona semifinal la disputarà l’equip amfitrió, el Tenerife, contra el Madrid. Els canaris han mantingut la columna vertebral amb Marcelinho Huertas, Shermadini, Fitipaldo o Doornekamp, i han incorporat Kyle Wiltjer, fill de l’exmític pivot blaugrana. Els de Pablo Laso arriben a la cita encara amb molts dubtes i amb les baixes confirmades de Thompkins i Randolph, que encara es recuperen de les llargues lesions que van tenir el curs passat, i tampoc hi serà l’internacional Abalde, amb problemes musculars. El Madrid encara està pendent de què passa amb Jaycee Carroll, que va dir que renovava però és al seu ranxo als Estats Units. Serà la primera ocasió per veure oficialment Hanga i Heurtel de blancs i demà podrien trobar-se a la final amb el Barça. També hi ha interès per veure el debut de Williams-Goss i Yabusele.

LA PRÈVIA

El València és un dels equips més incòmodes per defensar per la versatilitat dels seus pivots
Saras Jasikevicius
Anem pel títol però les pretemporades són pretemporades i les quatre victòries que hem tingut serveixen per al que serveixen
Joan Peñarroya

Novetat: hi haurà menys temps morts

Una de les mesures que s’han aprovat i que es portarà a terme avui per agilitzar els partits, que ara duren unes dues hores, és que només hi podrà haver 10 temps morts. Fins al curs passat n’hi podia haver fins a 15, entre els dels entrenadors i publicitat. Els tècnics tindran dos temps morts en els primers 20 minuts i tres després del descans, amb un màxim de dos en els últims 5 minuts del partit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)