Lliga femenina

La millor lliga d’Europa?

Bàsquet. El president de la FEB, Jorge Garbajosa, insisteix que la Lliga Femenina és la millor del continent, en una presentació que no fa honor al prestigi que se li pressuposa

El president de la FEB, Jorge Garbajosa, assegura que la Lliga Femenina ja és “la millor d’Europa”. Hi va insistir en la presentació del campionat, que començarà el 25 i 26 de setembre, dirigint-se a les diferents jugadores que van representar tots els clubs. Per part de l’Spar Girona va viatjar a Madrid María Araújo, encara lesionada. Tot i la presència d’algunes grans figures, com la mateixa jugadora gallega o les internacionals Raquel Carrera (València) o Maite Cazorla (Avenida), l’acte va quedar deslluït per la voluntat explícita dels organitzadors de convertir la trobada més en una performance que no pas en els passos endavant que ha fet la competició en l’àmbit esportiu en els tres darrers cursos tot i la pandèmia.

D’entrada, bona part del protagonisme va ser més per als homes que no pas per a les esportistes. A banda del discurs de Garbajosa, la presentació va anar a càrrec d’un històric de bàsquet del Real Madrid, Juanma Iturriaga, que ara viu una segona fama gràcies a la plataforma Twitch i al seu programa de tertúlia. La “gràcia” de la cerimònia va ser convidar dos dels seus col·legues, Siro López i Pablo Lolaso –alter ego de Pablo Laso a les xarxes– perquè miressin de completar alguna coreografia de les que es poden gaudir a Tik Tok, amb resultats divertits per a alguns i de vergonya aliena per a altres.

Va ser Araújo la que va posar la nota més reivindicativa, amb una pregunta amb segones a Garbajosa. “Veus una dona com a presidenta de la FEB?” El president va respondre de broma dient si ja l’estava fent fora. En aquest cas va recordar la figura d’Elisa Aguilar, directora de competicions a l’entitat. Una altra de les jugadores convidades, Gaby Ocete (Tenerife), també va tenir un “record” per al patrocinador de la competició, Endesa, en preguntar amb sornegueria al director general de comunicació, Nacho Jiménez, si sabia el preu del quilowatt per hora, just el dia que el preu de la llum arribava al seu rècord històric.

Abans de la lliga es disputarà aquest proper cap de setmana la Supercopa, a La Laguna, amb la presència de l’Uni, l’Avenida, el València –que després té la prèvia de l’Eurolliga– i l’equip local.

L’Avenida, amb cinc baixes en la supercopa

L’Avenida també afronta el primer títol oficial de la temporada amb el mateix problema que el seu rival d’aquest dissabte en les semifinals, l’Spar Girona: el nombre de baixes, ja que Roberto Íñiguez no podrà disposar de cinc jugadores de la plantilla, quatre que han de ser clau durant la temporada. L’equip de Salamanca té ara mateix quatre components de la plantilla a la WNBA: les germanes Karlie i Katie Lou Samuelson (Seattle), la pivot Bella Alarie (Dallas) i l’escorta Kahleah Cooper (Chicago), fitxada aquest estiu com a recanvi de Hayes. Davant d’aquest panorama, el club va fitxar l’alera internacional croata Mia Masic, que també es va lesionar fa uns dies i també serà baixa. Amb tot, Íñiguez disposa d’un bon arsenal amb Domínguez, Cazorla, Rodríguez i Vilaró, entre d’altres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)